• Turkhane Logo

Almanya seçim kampanyası kısıtlamalarından memnun

Almanya Adalet Bakanı Buschmann, Almanya'da Türkiye seçimlerine yönelik yürütülen kampanyalara getirilen kısıtlamaların bir

11:05 14 Mayıs 2023 Pazar
Almanya seçim kampanyası kısıtlamalarından memnun
Almanya Adalet Bakanı Buschmann, Almanya'da Türkiye seçimlerine yönelik yürütülen kampanyalara getirilen kısıtlamaların bir

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, 14 Mayısta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde, Almanyada yürütülen kampanyalara kısıtlama getiren konsepti başarılı olarak nitelendirdi. Buschmann, Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Konseptimiz işledi. Çok tutarlı kurallar koyduk dedi.

DW Türkçenin haberine göre Türkiyede gerçekleştirilen bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde, Almanyada kışkırtıcı gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Bakan, bu seçimlerde Alman hükümetinin Türk politikacılarının kampanyalarını onaya tabi tuttuğunu ve bu onayların seçimlere üç ay kala verilmeyeceğine karar verildiğini belirtti.
Adalet Bakanı Buschmann, Türkiyede zaman zaman oldukça sert geçen siyasi çekişmelerin Almanyaya sıçramamasını umduğunu dile getirerek, seçimlerin demokratik bir şekilde ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Yanlış vaatler verilmemeliAlmanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanvekili Aydan Özoğuz da Zeit gazetesine yaptığı açıklamada seçimlerden sonra Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni bir başlangıç umduğunu ifade ederek, İş birliğimizi yeni bir temele koymalıyız dedi.

Olası bir hükümet değişiminin yeni bir iş birliği için şans olabileceğini dile getiren Özoğuz, iki ülke arasında güvenilir ve dayanıklı ilişkiler kurulması gerektiğini, bunun için de Türkiyeye, daha önce Avrupa Birliği (AB) ve Almanya tarafından defalarca yapıldığı gibi, AB üyeliğine dair yanlış vaatlerde bulunulmamasının önemli olduğunu ifade etti.

Son güncelleme: 11:05 14.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı