• Turkhane Logo

Almanya Dışişleri Bakanından Ukrayna çıkışı: Acilen ağır silah gönderilmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Ukrayna’nın acilen ağır silahlara ihtiyacı olduğunu söyleyerek,

18:44 11 Nisan 2022 Pazartesi
Almanya Dışişleri Bakanından Ukrayna çıkışı: Acilen ağır silah gönderilmeli
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Ukrayna’nın acilen ağır silahlara ihtiyacı olduğunu söyleyerek,

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbockun, Ukraynaya acilen ağır silah desteği yapılması çağrısı geniş yankı buldu.

Lüksemburgdaki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde konuşan Yeşiller partili Baerbock, kendisini Rus ordusuna karşı savunabilmesi için Ukraynaya acilen büyük miktarlarda askeri destek sağlanması gerektiğini söyledi.
Şu çok açık: Ukraynanın askeri malzemelere ihtiyacı var, özellikle ağır silahlara ihtiyacı var diyen Baerbock, bu ihtiyaçların çok hızlı bir şekilde gönderilmesi ve yapılacak askeri yardımlar hakkında da Ukraynalı askerlerin eğitilmesi için organize olunması gerektiğini vurguladı.
DW Türkçede yer alan habere göre Baerbock, Bahane üretmenin zamanı değil. Şimdi yaratıcı ve pragmatik olma zamanı diye konuştu.
Alman bakan, Almanyanın Ukraynaya hangi silahları gönderebileceği konusunda bilgi vermezken, bu konunun ABde birlikte planlanması gerektiğini söyledi.
Bu arada Alman savunma şirketi Rheinmetall, Ukraynaya 50 kullanılmış Leopard 1 tankı gönderebileceklerini açıkladı.

Handelsblatt gazetesine konuşan Rheinmetall Yönetim Kurulu Başkanı Armin Papperger, Federal Hükümetin onay vermesi halinde ilk tankın altı hafta içinde Ukraynaya gönderilebileceğini söyledi.
Papperger, Ukrayna ordusuna diğer bazı ordular tarafından kullanılmış toplam 50 Leopord 1 tankının gönderilmesini 3 ay gibi bir sürede sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi.
Şu anda söz konusu tanklarla ilgili denetimlerin yapılmakta olduğu, teslimatın şirketin İtalyadaki yan şirketi Rheinmetall Italia tarafından yapılabileceği aktarıldı.
AB bakanları Ukraynanın ihtiyaçlarını görüşüyorABye üye ülkelerin dışişleri bakanları bugün Lüksemburgda, Rusyaya yönelik altıncı yaptırım paketini ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrellin Ukraynaya silah ve askeri malzeme yardımları için ilave 500 milyon euro yardım yapılması önerisini görüşüyor.
Borrell, görüşme öncesinde Rusyaya karşı ilave ne tür adımlar atılacağını görüşeceklerini söyledi.
Bakanların gündeminde, Rusyadan petrol ithalatının durdurulması yer alıyor. Almanya, Macaristan ve Avusturyanın bu adımın atılmasına itiraz ettikleri belirtiliyor.
Zelenskiy çağrısını yinelediBu arada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bugün bir kez daha ülkesine ağır silah gönderilmesi için uluslarası topluma çağrıda bulundu.
Güney Kore parlamentosuna video mesajında Zelenskiy, Rusyanın kendi kendine vazgeçmesi umut edilmemelidir dedi; ülkesinin Rus ordusuna karşı mücadelede hava savunma sistemlerine, tanklara ve savaş uçaklarına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Rusyanın barışa zorlanabileceğini, ancak mevcut yaptırımlarla bunun sağlanamayacağını söyleyen Zelenskiy, Rusyadan petrol alınımına son verilmesi, Rus bankalarının dünya finans sistemi ile bağının da tamamıyla kesilmesi gerektiğini kaydetti.

Son güncelleme: 18:44 11.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı