• Turkhane Logo

Almanya 6 binden fazla depremzedeye vize verdi

Türkiye ve Suriye'de büyük can kaybı ve yıkıma yol açan depremlerde mağdur olan 6 bin 144 kişiye Almanya vizesi verildi.

09:08 31 Mart 2023 Cuma
Almanya 6 binden fazla depremzedeye vize verdi
Türkiye ve Suriye'de büyük can kaybı ve yıkıma yol açan depremlerde mağdur olan 6 bin 144 kişiye Almanya vizesi verildi.

Türkiye ve Suriyede büyük yıkıma ve can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 6 bin 144 kişiye Almanya vizesi verildiği bildirildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin Almanya Dışişleri Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberinde söz konusu rakamın geçtiğimiz Cuma gününe kadar verilen vizeleri kapsadığı belirtildi.

Alman hükümeti, yaklaşık iki ay önce meydana gelen depremlerin ardından Almanyada yakınları bulunan depremzedelere vize kolaylığı sağlama kararı almıştı. Böylece Almanyadaki yakınları tarafından davet edilen felaketzedelerin üç aya kadar vizelerle Almanyaya girişleri önemli ölçüde kolaylaştırıldı.

Alman Dışişleri Bakanlığının verilerine göre, depremzedelere şimdiye kadar kolaylaştırılmış prosedürle 5 bin 274 Schengen vizesi verildi. 870 deprem mağduru ise aile birleşimi kapsamında ulusal vize aldı.

Yapılan açıklamada, toplam 6 bin 144 vizeden 411inin Suriye vatandaşlarına verildiği kaydedilirken bu vizelerin kaçının kolaylaştırılmış prosedürle verildiği belirtilmedi.

Kolaylaştırılmış vize uygulamasından ağırlıklı olarak Türkiyedeki depremzelerin yararlanması ise tepkilere yol açtı.

Alman sığınmacılara yardım kuruluşu Pro Asylin mülteci politikaları sözcüsü Tarek Alaovs Frankfurter Allgemeineye verdiği demeçte, Deprem kimsenin milliyetini sormadı. Ama Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bunu zaten yapıyor dedi.

Hristiyan Birlik partileri Meclis Grubu Başkanvekili Andrea Lindholz da gazeteye verdiği demeçte, Faeserin deprem mağdurlarına kolaylaştırılmış prosedürle vize verileceğini açıklamasının, Suriyeli depremzedelerin de bürokratik zorluklara takılmadan vize alabileceği beklentisine yol açtığını söyledi. Lindholz, Ancak bu yasal olarak, İçişleri Bakanının anlattığı kadar kolay değil ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 09:08 31.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı