• Turkhane Logo

Almanların bile sabrının sınırı var!

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin dışişleri bakanları, Doğu Akdeniz krizi sebebiyle Türkiye'ye müeyyide uygulanması için zemin olup olmadığını müzakere edecek.

13:48 07 Aralık 2020 Pazartesi
Almanların bile sabrının sınırı var!
Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin dışişleri bakanları, Doğu Akdeniz krizi sebebiyle Türkiye'ye müeyyide uygulanması için zemin olup olmadığını müzakere edecek.

Avrupa Dışişleri Bakanları Konseyinin bugün gerçekleştireceği toplantının gündem maddelerinden biri Türkiye ve Doğu Akdeniz krizi. 

Bakanlar, bugün sadece değerlendirmelerde bulunacak. Konsey, müeyyide kararı alıp almamayı 10 Aralık Perşembe günü bir araya gelecek AB üye ülke liderlerine bırakacak. 
Bazı AB liderleri, bu perşembe başlayacak zirvede Doğu Akdenizde sondaj çalışmaları sebebiyle Türkiyeye müeyyide uygulanabileceğinin sinyallerini vermişti.
DEĞİŞİM İSTEDİK VE TÜRKİYE BUNA CEVAP VERMEDİ
Ekim ayında AB liderleri Türkiyeye Doğu Akdenizdeki çalışmalarınızı durdurun veya sonuçlarıyla yüzleşin çağrısında bulunmuştu. 
Uluslararası haber ajansı Reutersa konuşan bir üst düzey AB kaynağı, AB içinde durumun ekim ayından kötü olduğu ve liderlere sonuç yaşatılması gerektiği görüşüne karşı çıkan bir ülke olduğunu duymadım. Değişim istedik ve bu değişim yaşanmadı. diye konuştu.
Türkiyeye yönelik müeyyide kararı alınıp alınmamasında ABnin 6 aylık dönem başkanlığını yapan Almanya kilit rol oynayacak. 
ALMANLARIN BİLE SABRININ SINIRI VAR
Zirve için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi sahibi olan bir AB diplomatı, Ekim ayındaki zirveden sora Oruç Reisin tekrar denize açılması Türkiye ve Yunanistan için mesai harcayan birçok üye ülkeyi mutsuz etti. Almanların bile sabrının sınırları vardır. değerlendirmesinde bulundu.
Diplomat aynı zamanda konunun kesinlik kazanmadığını belirterek, Müeyyideler masada, ancak otomatik olarak uygulanmıyorlar. dedi.
Fransa, Yunanistan ve Avrupa Parlamentosu zirveden önce Türkiyenin cezalandırılmasının zamanının geldiği yönünde görüş belirtmişti.

Son güncelleme: 13:48 07.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı