• Turkhane Logo

Alman otomobil üreticileri rakiplerinden korkmuyor!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın otomobil üreticilerini Asyalı rakiplerle rekabeti benimsemeye

10:09 06 Eylül 2023 Çarşamba
Alman otomobil üreticileri rakiplerinden korkmuyor!
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın otomobil üreticilerini Asyalı rakiplerle rekabeti benimsemeye



Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanyanın otomobil üreticilerini Asyalı rakiplerle rekabeti benimsemeye ve Çinin elektrikli araç üreticilerinin yükselişinden korkmamaya çağırdı.
 Münihteki IAA otomobil fuarında yaptığı konuşmada Scholz, Rekabet bizi teşvik etmeli ama korkutmamalı dedi ve bir otomobil ülkesi olarak Almanyanın uluslararası rekabet gücü konusunda hiçbir şüphenin bulunmadığı konusunda ısrar etti.

 Scholz, Evet, Almanya dışında da iyi arabalar üretiliyor ve geliştiriliyor dedi ve Avrupanın en büyük ekonomisi olarak dünyada otomotiv mühendisliği alanında bu kadar zengin bir uzmanlığa sahip başka bir yer düşünemediğini bildirdi.
 BMW, Mercedes ve Audi gibi Alman markaları uzun zamandır Çindeki birinci sınıf içten yanmalı motorlu otomobil satışlarında hakim durumdaydı ancak Avrupalı üreticiler Asya ülkesinin elektrikli araçlara hızlı geçişinden faydalanmakta yavaş davrandı.
 UBS analistleri geçen ay yayınlanan bir raporda, BYD Co. liderliğindeki Çinli otomobil üreticilerinin otomobil pazarındaki paylarını on yılın sonuna kadar neredeyse ikiye katlayarak %33e çıkaracaklarını yazdı.
 BYD, bu yıl Çinin en çok satan otomobil üreticisi olarak Volkswagen AGyi geride bıraktı ve Mercedes, hayal kırıklığı yaratan satışların ardından geçen yılın sonlarında amiral gemisi elektrikli sedanının fiyatlarını düşürdü.
 Elektrikli otomobillerin ve plug-in hibritlerin bu on yılın sonunda dünyanın en büyük otomobil pazarının %90ını oluşturması beklenirken, Tesla Inc.in Çinde başlattığı fiyat savaşı da baskıyı artırdı.
 Scholz, Teslanın Avrupa fabrikasını doğu Almanyanın Brandenburg bölgesinde kurmasının ve Ford Motor Co.nun Kölnde Avrupa pazarı için elektrikli otomobil üretmeye karar vermesinin tesadüf olmadığını belirterek, Bütün bunlar ülkemizin yeteneklerinin bir ifadesidir” diye konuştu.

Son güncelleme: 10:09 06.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı