• Turkhane Logo

Alman istihbaratı: AKP'li vekilin sözleri endişe verici

Anayasayı Koruma Teşkilatı AKP'li vekil Mustafa Açıkgöz'ün Neuss'ta yaptığı açıklamaları

17:34 18 Ocak 2023 Çarşamba
Alman istihbaratı: AKP'li vekilin sözleri endişe verici
Anayasayı Koruma Teşkilatı AKP'li vekil Mustafa Açıkgöz'ün Neuss'ta yaptığı açıklamaları

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgözün Almanyada katıldığı bir toplantıda PKK ve Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik nefret söyleminin ve tehditlerinin yankıları sürüyor.

Almanyada iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatının Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Birimi Açıkgözün Neuss kentinde Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonuna bağlı bir camide yaptığı konuşmayı Endişe verici olarak değerlendirdi.
DW Türkçenin haberine göre Almanyada bulunan PKK ve Hizmet Haraketi mensupları hakkındaki, Saklandıkları deliklerden çıkarıp yok edeceğiz şeklindeki ifadeleri nedeniyle Düsseldorf Savcılığı tarafından hakkında araştırma başlatılan Açıkgözün söz konusu açıklamalarından dolayı Türk Büyükelçiliği Almanya Dışişleri Bakanlığına çağırılmıştı.
Kuzey Ren-Vestfalya Anayasayı Koruma Teşkilatının açıklamasında, Türkiyede yapılacak seçimler öncesinde Türk hükümetinin yurtdışında oy toplamaya çalıştığı belirtilerek, yabancı politikacıların Almanyada seçim kampanyaları düzenleyebilmeleri için 10 gün önceden başvuruda bulunmaları ve Federal Hükümetin bu başvuruyu onaylaması gerektiği vurgulandı.
Yapılan açıklamada, sosyal medyada da paylaşılan konuşmanın Neussta Ülkü Ocaklarına bağlı bir camide gerçekleştiği belirtildi. Almanyada Ülkücü hareket, aşırı sağcı yapılanmalar bağlamında Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından takibat altında tutuluyor.
Bir Teşkilat sözcüsü, Türk siyasetçinin ifadelerinin suç teşkil edip etmediğine ilişkin Düsseldorf savcılığının halihazırda araştırma yürüttüğünü kaydetti.

Son güncelleme: 17:34 18.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı