• Turkhane Logo

Aliyev-Paşinyan görüşmesi iptal edildi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Bakü'nün çekilme kararı sonrası Aliyev-Paşinyan görüşmesinin iptal edildiğini duyurdu. Mirzoyan,

16:41 25 Ekim 2023 Çarşamba
Aliyev-Paşinyan görüşmesi iptal edildi
Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Bakü'nün çekilme kararı sonrası Aliyev-Paşinyan görüşmesinin iptal edildiğini duyurdu. Mirzoyan,

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Nikol Paşinyan arasında bu ay Belçikanın başkenti Brükselde yapılması planlanan görüşmenin, Bakünün çekilme kararı sonrası iptal edildiğini duyurdu. 

UMARIM SORUN GERÇEKTEN ZAMANDIRReutersın Rusyanın TASS haber ajansından aktardığına göre, Erivanı ziyaret eden Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ile ortak basın toplantısında konuşan Mirzoyan, Sorunuzun yanıtı çok direkt ve kısa. Kimin (görüşme için) zaman bulamadığını sordunuz. Bu kişi açıkça Azerbaycan Cumhurbaşkanıydı ifadelerini kullandı. Umarım sorun gerçekten zamandır diyen Mirzoyan, bu görüşmeye katılmaya hazır olduklarını belirtti.
TAHRANDA BEŞLİ ZİRVE: İHTİLAF BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLDÜErmenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları, 23 Ekim Pazartesi günü İranın başkenti Tahranda İran, Rusya ve Türkiyeden mevkidaşlarının da katıldığı bir toplantıda bir araya gelmişti. Bu toplantı, Azerbaycanın Karabağa askeri operasyonunun ardından Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının ilk görüşmesi olmuştu.

Burada bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasındaki ihtilafın büyük ölçüde çözüldüğünü duyurmuştu. 
PAŞİNYAN: YIL SONUNA KADAR BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMAYA HAZIRIZPaşinyan da 17 Ekimde yaptığı açıklamada, Ermenistanın 2023 yılı sonuna kadar Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamaya hazır olduğunu ve Ermenistanın topraklarındaki tüm Azerbaycan vatandaşlarının güvenliğini garanti altına alacağını belirtmişti.
PUTİNDEN MOSKOVA EV SAHİPLİĞİ YAPSIN ÖNERİSİRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 Ekimde Kırgızistana yaptığı ziyarette Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri hakkında da konuşmuş, Azerbaycanın Karabağ operasyonu hakkında da değerlendirmede bulunarak, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine başkent Moskovada ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını bildirmişti.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 19 Eylülde yaptığı açıklamada, Karabağa askeri operasyon başlattıklarını duyurmuş, Karabağda Artsakh Cumhuriyeti olarak adlandırılan ancak Azerbaycanın tanımadığı yönetim, bir gün sonra yaptığı açıklamada, Rus barış güçlerinin arabuluculuğunda ateşkesi kabul ettiklerini bildirmişti.
Ateşkesin ardından Azerbaycanlı ve Karabağlı Ermeni temsilciler arasında Azerbaycan ve Karabağda iki görüşme yapılmış, Karabağdaki yönetim 28 Eylülde bir açıklama yaparak yönetimin varlığına 1 Ocak 2024ten itibaren son verileceğini açıklamıştı. 

Son güncelleme: 16:41 25.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı