• Turkhane Logo

Alec Baldwin hakkında 'kasten yaptı' suçlaması

''Rust'' filminin senaryo danışmanı, Alec Baldwin'in ''kuralları ihlal edip silahı kasten ateşleyerek bir kişinin ölümüne neden olduğu'' iddiasıyla şikayetçi oldu.

16:16 18 Kasım 2021 Perşembe
Alec Baldwin hakkında 'kasten yaptı' suçlaması
''Rust'' filminin senaryo danışmanı, Alec Baldwin'in ''kuralları ihlal edip silahı kasten ateşleyerek bir kişinin ölümüne neden olduğu'' iddiasıyla şikayetçi oldu.


ABDli ünlü film yıldızı Alec Baldwinin geçtiğimiz ay Rust filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchinsi vurarak ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin, filmin senaryo danışmanı tarafından kasten yaptı iddiasıyla dava açıldı.

New York Postun haberine göre, filmin senaryo danışmanı Mamie Mitchell tarafından açılan davanın 30 sayfalık sayfalık dilekçesinde, Alec Baldwinin silahın ateşlenmesini gerektiren bir sahne olmamasına rağmen silah kullandığı, set protokolünü hiçe sayarak görüntü yönetmeni Halyna Hutchinse “kasten” silahı yönelterek ateş ettiği iddiasına yer veriliyor.


Baldwinin 21 Ekimde Hutchinsi öldürüp, yönetmen Joel Souzayı da yaraladığı zaman setteki senaryo senaryo danışmanı olarak bulunan Mamie Mitchell, oyuncuyu, film yapım şirketini ve diğer sorumluları kasıtlı duygusal sıkıntı ve kasıtlı zarar vermekle suçluyor. Mitchell ve avukatı Gloria Allred, bir basın toplantısı ile davayı duyurdu.

Mitchellin iddiasına göre, Alec Baldwin kasıtlı olarak, herhangi bir neden veya mazeret olmaksızın, çekimi yapılacak sahnenin silahın ateşlenmesini gerektirmemesine rağmen, dolu bir silahı doğrulttu ve tetiğe bastı dedi.

Dava dilekçesinde, sette ateşli silahla güvenliği sağlamak için öngörülen her türlü güvenlik protokolünün ihlal edildiği, sette gerçek mühimmat bulundurmama kuralının gözardı edildiği ve o günkü eylemin tüm endüstri normlarına aykırı olduğununa yer veriliyor.

“Rust” setindeki silah ustası Hanna Gutierrez-Reed de davada sanık olarak anılıyor.

Dava dilekçesinde, Mitchell, Baldwinin bir endüstri gazisi olarak kendisine silah vermesi gereken tek kişinin silah sorumlusu olduğunu bilmesi gerektiği ifade ediliyor. Mitchellin iddiasına göre, set kuralları gereğince, yönetmen yardımcısının silahı Baldwine vermemesi gerekiyordu ve aktörün de yönetmen yardımcısının silahın boş olduğunu söylemesine güvenmemesi gerekiyordu.

Şikayet dilekçesinde, “Baldwinin dolu bir silahla ateş etmesine yol açan olaylar, Alec Baldwinin veya Rust Yapımcılarının herhangi bir haklı neden veya mazereti olmaksızın kasıtlı eylemler ve/veya ihmaller dizisi sonucunda yaşanmıştır değerlendirmesi yapılıyor.

Mitchell, gelecekteki kazanç kaybı, özel ve genel zararlar, avukatlık ücretleri ve cezai sorumluluklar gibi durumlara ilişkin miktarı belirtilmeyen tazminat talebinde de bulunuyor.

Son güncelleme: 16:16 18.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı