• Turkhane Logo

Al Jazeera, Sedat Peker’in gözaltına alındığına ilişkin haberini geri çekti

Al Jazeera Televizyonu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye’ye iade edilebileceği yönünde yaptığı haberi geri çekti. Haberle ilgili düzeltme metni yayınlandı.

19:53 06 Aralık 2021 Pazartesi
Al Jazeera, Sedat Peker’in gözaltına alındığına ilişkin haberini geri çekti
Al Jazeera Televizyonu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye’ye iade edilebileceği yönünde yaptığı haberi geri çekti. Haberle ilgili düzeltme metni yayınlandı.



Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar ve hükümete yakın birçok isim hakkında uyuşturucu trafiği de dahil olmak üzere birçok iddiada bulunduğu sosyal medya paylaşımları ile uzun zamandır gündemden düşmüyordu.

Al Jazeera Televizyonu Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığını ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye’ye iade edilebileceğini bildirmişti. Türk basınında da Al Jazeera kaynak gösterilerek aynı haber yer almıştı.


Habere ilişkin düzeltme yayınlayan Katar televiyonu, yeni haberine “Bu makalenin önceki bir versiyonunda hüküm giymiş Türk mafya babası Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı bildirimişti. Al Jazeera bu raporları doğrulayamadığı için bu cümle makaleden çıkarıldı.” notunu düştü.

Al Jazeera, yeni haber metninde, “Peker’in BAE yetkileri tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor” ifadelerini kullandı.



Al Jazeera’nın yeni haber metninde, “Dubai’de sürgünden yayınladığı sansasyonel internet videoları üst düzey Türk yetkililer hakkında skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş mafya lideri Sedat Peker de sustu ve uzun zamandır iadesini talep eden Türkiye’ye geri verilebilir” denildi.

Al Jazeera’nın söz konusu iddiası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretinin ve BAE-Türkiye ilişkilerindeki yumuşamanın ele alındığı haberinde yer almıştı.

BİR SÜREDİR SOSYAL MEDYAYA VE İNTERNETE DE ERİŞİMİ YOK

Geçtiğimiz aylarda Youtube hesabından çektiği videolara ara veren Peker, bir süredir sosyal medya hesabını da kullanmamaya başladı.

Sedat Peker, 3 hafta önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir jet ski üzerinde görüntülenmiş ve jet skiyi kullanırken kendisini çeken kameraya, “Azem kardeş bazen film bitti dendiği yerden yeniden başlar. Bir gün Montenegro olur, başka gün başka bir yer olur. Unutma geceleri yavru kurtlar değil avcı kurtlar gezermiş Azem kardeş” ifadelerini kullanmıştı.

Bu videonun ardından bir daha haber alınamayan Peker’in kendisine özel olarak ayrılan bir alanda ev hapsinde tutulduğu ve internet erişiminin olmadığı iddia edilmişti.

Gazeteci Erk Acarer, bir süredir paylaşımda bulunmayan Peker hakkında “Birkaç ay önce, konuşması istenmediği için bir adaya götürülme olasılığından söz etmiştik. Bildiğimiz kadarı ile bir adaya götürülmedi ama deyim yerindeyse ada ayağına getirildi. Edindiğimiz bilgileri paylaşalım. Ev hapsinde olduğunu biliyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Peker’in iletişim kaynaklarının kesilmesi ile ağır bir tecrit altına alındığını kaydeden Acarer, “Aktarılanlar kendisi ve ailesinin durumunun iyi olduğu yönünde. Türkiye’ye iadesi gibi bir durum da söz konusu değil” demişti.

Son güncelleme: 19:53 06.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı