• Turkhane Logo

Akdeniz'de 200'den fazla göçmen kurtarıldı

Alman yardım örgütü Sea-Watch, Akdeniz'de 200'den fazla göçmenin kurtarıldığını açıkladı. Örgüte ait

10:52 11 Nisan 2022 Pazartesi
Akdeniz'de 200'den fazla göçmen kurtarıldı
Alman yardım örgütü Sea-Watch, Akdeniz'de 200'den fazla göçmenin kurtarıldığını açıkladı. Örgüte ait

DWdeki habere göre, Alman insani yardım örgütü Sea-Watch, hafta sonundaAkdenizde 200den fazla göçmenin kurtarıldığını açıkladı. Berlin merkezli örgütün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, örgüte ait Sea-Watch 3 adlı geminin, göçmenleri boğulmadan kurtarmak için son 24 saat içinde beş kurtarma operasyonu düzenlediği bildirildi. Öte yandan, göçmenleri taşıyan bir botun batmasının ise engellenemediği ve bazı göçmenlerin hayatının kaybettiği belirtildi.


Sea-Watcha ait kurtarma gemisi, Libya kıyıları önünde operasyonlarını sürdürüyor. Birçok Afrikalı göçmen, Libya üzerinden lastik botlarla denize açılarak AB ülkeleri olan Malta veya İtalyanın güneyine ulaşmayı hedefliyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne ait olan Geo Barents gemisine ise iki haftalık bekleyişin ardından kurtardığı 113 göçmen ile birlikte Sicilyaya yanaşma izni verildi. Mart ayı sonunda düzenlenen operasyonla kurtarılan göçmenlerin bugüne kadar İtalyaya girişine izin verilmemişti. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yapılan açıklamada, Yolculuk bu kişiler için bitmişe benzemiyor ama en azından güvendeler denildi.

Son güncelleme: 10:52 11.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı