• Turkhane Logo

Ağızlarındaki baklayı çıkardılar: İslam'ın 'Çinlileştirilmesi' kaçınılmaz

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin üst düzey yöneticisi,

10:14 08 Mart 2024 Cuma
Ağızlarındaki baklayı çıkardılar: İslam'ın 'Çinlileştirilmesi' kaçınılmaz
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin üst düzey yöneticisi,

Çinin Sincan Uygur Özerk Bölgesi Komünist Parti sekreteri Ma Xingrui, Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgede İslamın Çinlileştirilmesi kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Sincandaki etnik ayrılıkçılık, dini aşırılıkçılık ve şiddet yanlısı terörist güçler olduğunu savunan Xingrui, Herkes Sincandaki İslamın Çinlileştirilmesi gerektiğini biliyor, bu kaçınılmaz bir eğilim dedi.

Çinin Pekindeki yıllık parlamento oturumları sırasında konuşan Xingrui, ABDnin zorla çalıştırma ve kültürel soykırım iddialarını yalanladı.

Xingruinin yanında Sincandaki insan hakları ihlalleri nedeniyle ABD tarafından yaptırım uygulanan Sincian Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ve eski vali Shohrat Zakir de hazır bulundu.

Kıdemli Sincan milletvekili Wang Mingshan, toplantıda Terörist faaliyetlere karşı ciddi bir baskı uyguladık, terörizmin çeşitli biçimleriyle mücadele etmek için yasalar çıkardık ve uyguladık ifadelerini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping defalarca İslam, Budizm ve Hıristiyanlık gibi dinlerin Çinlileştirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Sincandaki camilerin üçte ikisi yıkıldı, hasar gördü
Hak grupları Pekini, Sincanda sayıları 10 milyon civarında olan ve çoğunluğu Müslüman etnik azınlık olan Uygurlara yönelik baskı yapmakla suçluyor.
Avustralyalı bir düşünce kuruluşunun raporuna göre, Sincandaki camilerin yaklaşık üçte ikisi 2017den bu yana hasar gördü ya da yıkıldı.

2017 yılında, çeşitli Müslüman azınlıklardan bir milyondan fazla kişinin yeniden eğitim kamplarında tutulduğu haberleri sonrası Pekin, Sincanda sert bir güvenlik baskısı başlattı.

Yetkililer, toplantıda  2023 yılında Sincanı 4.390dan fazla yabancının ziyaret ettiğini bildirdi.

Son güncelleme: 10:14 08.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı