• Turkhane Logo

Afganistan'dan tahliye edilen bir kadın ABD uçağında doğum yaptı

Afganistan'da Taliban'dan kaçan bir kadın, ABD tarafından tahliye edildiği kargo uçağında doğum yaptı.

11:10 22 Ağustos 2021 Pazar
Afganistan'dan tahliye edilen bir kadın ABD uçağında doğum yaptı
Afganistan'da Taliban'dan kaçan bir kadın, ABD tarafından tahliye edildiği kargo uçağında doğum yaptı.


Talibanın yönetimi ele geçirdiği Afganistandan tahliye edilen bir kadın, ABDnin kargo uçağında doğum yaptı. Anne ve bebeğin durumlarının iyi olduğu açıklandı.

ABD Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre, ismi açıklanmayan kadın Kabilden önce ABDnin Ortadoğudaki bir üssüne tahliye edildi; buradan Almanyadaki Ramstein Hava Üssüne gidecek olan C-17 kargo uçağına bindiğindeyse doğum sancıları başladı. Annenin, uçağın 28 bin feet yükseklikte olduğu sırada düşük hava basıncı nedeniyle komplikasyonlar yaşamaya başladığı belirtildi. 


Açıklamada Uçağın komutanı, kabin basıncını yükseltmek için alçalmaya karar verdi. Bu sayede annenin durumu stabilize oldu ve hayatı kurtuldu denildi. Doğum ise uçak Ramstein Hava Üssüne indikten hemen sonra, ABD hava kuvvetleri personelinin yardımıyla uçağın kargo alanında gerçekleşti. Anne ile bebeğin Almanyada bir hastaneye kaldırıldıkları ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.
  Medical support personnel from the 86th Medical Group help an Afghan mother and family off a U.S. Air Force C-17, call sign Reach 828, moments after she delivered a child aboard the aircraft upon landing at Ramstein Air Base, Germany, Aug. 21. (cont..) pic.twitter.com/wqR9dFlW1o — Air Mobility Command (@AirMobilityCmd) August 21, 2021  

Son güncelleme: 11:10 22.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı