• Turkhane Logo

Afgan Veliler: Biz yasalare göre hareket ederiz, okulları devretmeyeceğiz

Afgan-Türk okulları veli komitesi Kabil'den Mezarı Şerif'e gelerek bir basın toplantısı yaptı...

20:14 23 Nisan 2018 Pazartesi
Afgan Veliler: Biz yasalare göre hareket ederiz, okulları devretmeyeceğiz
Afgan-Türk okulları veli komitesi Kabil'den Mezarı Şerif'e gelerek bir basın toplantısı yaptı...

Afgan-Türk okulları veli komitesi bugün Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Mezari şerifte basın toplantısı düzenledi. Türk konsolosluğunun silahli güçler eşliğinde Mezari Şerifte bulunan Afgan-Türk okulunu basmalarına tepki gösteren veliler, bu girişimin yasadışı olduğunu aktardı.

Bu yasadışı girişime Hükümet yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi ancak, kulislerde Afgan hükümetinin Türkiyeden gelen şiddetli baskılardan dolayı böyle bir karar aldıkları konuşuluyor.

Basın toplantısında konuşan Veli Komitesi üyesi Akademisyen (Afganistan Demokratik Huk. Derbeği Bşk)Kebir Renjber, şöyle dedi:


“Asla vazgeçmeyin, biz dağ gibi arkanızdayız. Bu yasadışı girişime karşı ittifak olun ve bu okulları koruyun. Eğer parçalanmaz ve bu ittifakınızı korursanız, yüzde yüz başaracaksınız. Kandahar vilayetindeki kardeşlerimiz ordaki okullara sahip çıkıyorlar, Celalabaddaki kardeşlerimiz de oradaki okullara sahip çıkıyorlar. Siz geçen hafta gösterdiğniz direnişin on katını gösterin ve bu okulları gaspetmelerine izin vermeyin. Sizin bu direnişiniz gururla yad eilecek ve tarihe not düşecektir”.

Afgan ve Türk hükümetinin yasadışı icraatını eleştiren Hukukçu Abduşukur Dadres, Mahkeme kararını vermedikçe biz bu direnişi ve faaliyetlerimizi sürdüreceğiz dedi. Dadres şöyle devam etti: “Türk konsolosluğu ve Afgan yetkililer yüzlerce güvenlik güçleri eşliğinde buraya gelip, Maarif vakfına bağlı yeni müdür atamak istediler. Okula müdür ataması silahlı güçler eşliğinde mi olur?

Afgan halkı misafirperverdir. Tük konsolosu ne zaman gelmek istese misafir gibi karşılanır, ama bu milletin hakkını çiğnemek ve gaspetmek için gelirlerse, o zaman bu millet misafirperverliği bir kenara bırakır ve kendi hakkını savunur. Geçen hafta yaptıkları gibi. Biz hukukun üstünlüğünden yanayız ve haklı olduğumuzdan dolayı başaracağız”.
/
/
/

  / AFGAN-TÜRK OKULLARI VELİ KOMİTESİ’NDEN YAPILAN BASKINLA İLGİLİ AÇIKLAMA / AFGAN OKULLARININ GASP EDİLMESİNDE DIŞİŞLERİ PERSONELİNİN PARMAĞI VAR AFGAN-TÜRK OKULLARI VELİ KOMİTESİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN DUYGUSAL KONUŞMA

Son güncelleme: 20:14 23.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı