• Turkhane Logo

AfD'ye Marine Le Pen'den kötü haber!

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinin Avrupa Parlamentosu için yarışan liste başı adayının ifadeleri Fransız müttefiklerinin tepkisini çekti. Marine Le Pen, AfD ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

18:59 22 Mayıs 2024 Çarşamba
AfD'ye Marine Le Pen'den kötü haber!
Aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinin Avrupa Parlamentosu için yarışan liste başı adayının ifadeleri Fransız müttefiklerinin tepkisini çekti. Marine Le Pen, AfD ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) ile yolları ayırdıklarını duyurdu. Rassemblement National (Ulusal Birlik) lideri Marine Le Pen, Europe 1 radyosuna verdiği mülakatta Artık araya mesafe koymanın değil, bu hareketten temiz bir kopuşun zamanı dedi.

Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde AfDnin bir müttefik olarak fazla toksik hale geldiğini belirten Le Pen, Acil olarak bir karantina kordonu (cordon sanitaire) oluşturmak gerekliydi dedi. Le Pen sözlerinin devamında,AfD provokasyondan provokasyona koşuyor ifadelerini kullandı.
AfDli Krah, La Repubblicaya ne dedi?
DW Türkçenin haberine göre iki parti arasında yaşanan krize AfDnin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde liste başı adayı olan Maximilian Krahın, İtalyan La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamalar neden oldu. Krah gazeteye verdiği mülakatta, Adolf Hitler yönetimindeki Nazi Almanyasının başlıca paramiliter örgütü Schutzstaffel (SS) üyelerinin hepsinin suçlu olmadığını savundu.
Bir SS üniforması giyen herkesin otomatik olarak suçlu olduğunu asla söylemeyeceğim diyen Alman parlamenter, SS üyelerinin savaş suçlusu olup olmadığı sorusuna yanıt olarak da, Muhakkak suçluların oranı yüksekti ancak hepsi suçlu değildi ifadelerini kullandı.
Schutzstaffel, 6 milyon Yahudinin katledildiği Yahudi Soykırımının planlanması ve hayata geçirilmesinde aktif rol oynadı. Toplama ve imha kamplarının muhafızlığı ve yönetimi de bu birimin sorumluluğundaydı.
Ulusal Birlik: Kırmızı çizgiler aşıldı
Fransada, Avrupa Parlamentosu seçiminde anketlere göre yarışı önde götüren Ulusal Birlik (RN), dün (Salı) parlamentoda AfDli parlamenterlerle aynı sıralarda oturmama kararı aldı. Ulusal Birlik Başkanı Jordan Bardella kararın gerekçesiyle ilgili olarak TF1 kanalına yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosunda beş yıldır birlikte çalıştığımız AfDnin benim için kırmızı çizgi niteliğinde olan çizgileri aştığını düşünüyorum dedi. Avrupa Parlamentosunda her iki parti Avrupalı aşırı sağcı ve milliyetçi partilerin oluşturduğu Kimlik ve Demokrasi grubu içinde yer alıyor.
Krah seçim kampanyalarından çekildiUlusal Birlik partisinde yaşanan bu tepkiler sonrasında Maximilian Krah bugün, sosyal medya hesabından parti yönetim kurulundan istifa ettiğini ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmayacağını açıkladı. Olgulara dayalı, farklılıkları gözeterek kullandığım ifadelerin partimize zarar vermek için bahane olarak kullanıldığının farkındayım. Şu anda ihtiyacımız olan son şey benim üzerinden bir tartışma diyen Krah, AfD birliğini korumalı. Bu nedenle seçim kampanyalarından derhal çekiliyor ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum ifadelerini kullandı.
Avrupa Parlamentosu üyesi Maximilian Krah SSlerle ilgili açıklamaları öncesinde de bir çalışanı ile ilgili iddialarla kamuoyunda gündeme gelmişti. Avrupa Parlamentosunda akredite asistan sıfatıyla Krah için çalışan Jian G. parlamentodaki müzakereler ve kararlarla ilgili Çin istihbaratına bilgi aktardığı şüphesiyle geçen ay tutuklanmıştı.
AfDnin Avrupa Parlamentosu için milletvekili listesinde ikinci sırada yer alan Petr Bystron da hakkındaki savcılık soruşturması nedeniyle seçim kampanyalarından çekildi. Hem Bystron hem de Krah Rus yanlısı ağlarla olan ilişkileri nedeniyle gündeme gelmişti. Savcılık iki siyasetçiye bu ağlardan para akışı olup olmadığını soruşturuyor.

Ocak ayında araştırmacı gazetecilik ağı Correctiv, AfD yöneticilerinin başka aşırı sağcı gruplarla Potsdamda bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda göçmen kökenlilerin geldikleri ülkere geri gönderilmesinin ele alındığı ifşa etmişti. Le Pen bu toplantıyı eleştirmiş ve konuyla ilgili olarak partinin kurmaylarından Alice Weidel ile bir kriz toplantısı yapmıştı.
 

Son güncelleme: 18:59 22.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı