• Turkhane Logo

AfD şimdi de Avrupa Birliği'ne sardı!

Almanya için Alternatif Partisi, AB'nin federal bir yapı olarak yeniden kurulmasını önerdi, ama

08:42 07 Ağustos 2023 Pazartesi
AfD şimdi de Avrupa Birliği'ne sardı!
Almanya için Alternatif Partisi, AB'nin federal bir yapı olarak yeniden kurulmasını önerdi, ama

Önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanan aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD), seçim programını açıkladı.

Parti programında Avrupa Birliğini şimdiki haliyle başarısız bir proje olarak ilan eden AfD, Almanyanın birlikten ayrılmasını talep etmedi.

Ülkenin doğusundaki Magdeburg kentinde düzenlenen parti kongresinde, 6-9 Haziran 2024e yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için 35 kişilik aday listesi belirlendi.

2019 yılından bu yana Avrupa Parlamentosunda milletvekili olan Maximilian Krah, yüzde 65,7 oya AfDnin aday listesinin başında yer aldı.

Seçim programında neler denildi?
AfD, parti programında, ABnin göçmenlikten iklim değişikliğine kadar birçok önemli konuda başarısız olduğunu belirtti ve euronun ortak para birimi olmasını reddetti.
Aşırı sağcı parti, ABnin Avrupalı uluslar federasyonu olarak yeniden oluşturulmasını önerdi. Programda, yeni federasyonun ana görevi, dış sınırların göçmenlere karşı korunması, güvenlik politikasında stratejik özerklik ve Avrupadaki farklı kimliklerin muhafaza edilmesi olarak sıralandı.

Magdeburgda kabul edilen program, AfDnin ABnin düzenli bir şekilde dağılmasını isteyeceğini söylediği haziran ayındaki taslak programa kıyasla ABye karşı daha yumuşak bir çizgi izliyor.

Programda Dexit yok
Yen parti programında Dexit olarak bilinen Almanyanın ABden ayrılmasına dair talebe yer verilmedi.
Daha önce birçok parti yetkilisinin, Dexit çağrısında bulunmasına karşın, yeni programda AfD anavatanlar Avrupası, egemen ve demokratik devletlerden oluşan bir Avrupa topluluğu fikrini desteklemektedir. denildi.

AfD eş başkanı Alice Weidel, Dexit konusundaki tavizin pazar sabaha karşı geç saatlerdeki müzakereler sonucu kararlaştırıldığını aktardı.

Kongrede ayrıca, AfDnin önde gelen üyeleri, ana muhalefette yer alan eski başbakan Angela Merkelin partisi Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile işbirliğine karşı çıktı.

AfD lideri Tino Chrupalla daha önce yaptığı açıklamada CDUyu partisine yönelik güvenlik duvarını kaldırmaya çağırmıştı. CDU ile işbirliği yapmama kararı, parti liderinin açıklamalarıyla çelişkiyi gözler önüne serdi.

Son kamuoyu yoklamalarına göre ana muhalefetteki muhafazakar bloğun gerisinde görülen AfDnin, haziran ayı sonunda yapılan yerel seçimlerde 1930lardan bu yana elde ettiği başarı, ülkedeki siyasi partileri tedirgin ediyor.

Son güncelleme: 08:42 07.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı