• Turkhane Logo

ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya istifa baskısı

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Shumer, İsrail'de yeni seçim çağrısında bulunarak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun barışın önünde bir engel olduğunu söyledi.

10:05 15 Mart 2024 Cuma
ABD'li Yahudi senatörden Netanyahu'ya istifa baskısı
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Shumer, İsrail'de yeni seçim çağrısında bulunarak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun barışın önünde bir engel olduğunu söyledi.

Uzun süredir İsraili destekleyen ve seçilmiş en üst düzey Yahudi yetkili olan Demokrat Schumer, Senatoda yaptığı konuşmada, Netanyahu hükümetinin İsrailin ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını vurguladı.

Schumer Demokrasi olarak İsrailin kendi liderlerini seçme hakkı var. Ancak önemli olan İsraillilere bir seçim hakkı verilmesi. 7 Ekimden sonra İsrailin geleceği konusunda yeni bir tartışma yapılması gerekiyor, ifadelerini kullandı.

Schumer, İsrailin iki devletli çözümü reddetmesinin ciddi bir hata olacağını söyledi.

Schumer ve aralarında Başkan Joe Bidenın da bulunduğu diğer önde gelen Demokratlar, İsrailin Gazze saldırısının Filistinli siviller üzerindeki etkisine rağmen Washingtonun İsraile koşulsuz desteği nedeniyle parti içinden yoğun eleştirilerle karşı karşıya kalıyor.

Schumer, Haması destekleyen Filistinlileri eleştirerek Filistin lideri Mahmud Abbasın da kenara çekilmesi gerektiğini söyledi.

Schumer Gelecekte barış umudunun olması için Abbasın istifa etmesi ve yerine Yahudi Devleti ile barışı sağlamaya çalışacak yeni nesil Filistinli liderlerin gelmesi gerekiyor. dedi.

Senatonun Cumhuriyetçi lideri Mitch McConnell, Schumerin 45 dakikalık konuşmasının ardından Netanyahuyu savundu.

McConnell Kendi demokrasimize dış müdahale konusunda aşırı heyecan yapan Amerikalıların, İsrailin demokratik olarak seçilmiş liderinin görevden alınması çağrısında bulunması tuhaf... ve ikiyüzlülüktür. Bu eşi benzeri görülmemiş bir şey dedi.

Schumerin konuşması, Washingtonda Netanyahuya karşı büyüyen hayal kırıklığını yansıtıyor.

İsrailin rotasını değiştirmemesi halinde Washingtonun nüfuzunu kullanma olasılığını gündeme getiren Schumer Eğer Başbakan Netanyahunun mevcut koalisyonu savaş sona ermeye başladıktan sonra da iktidarda kalırsa ve tehlikeli, kışkırtıcı politikalar izlemeye devam ederse, o zaman ABDnin savaş konusunda daha aktif bir rol oynamaktan başka seçeneği kalmayacaktır. dedi.

Schumer (Netanyahu) Gazzedeki sivil ölümlerine tahammül etmeye fazlasıyla istekli, bu da dünya çapında İsraile verilen desteği tarihin en düşük seviyelerine itiyor. İsrail dışlanmış hale gelirse hayatta kalamaz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 10:05 15.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı