• Turkhane Logo

ABD'li 29 senatörden çağrı: F-16 satışını erteleyin

ABD'li 29 senatörden çağrı: F-16 satışını, Türkiye Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliklerini onaylayana kadar erteleyin

11:56 03 Şubat 2023 Cuma
ABD'li 29 senatörden çağrı: F-16 satışını  erteleyin
ABD'li 29 senatörden çağrı: F-16 satışını, Türkiye Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliklerini onaylayana kadar erteleyin

ABD’de her iki siyasi partiden senatörler, Başkan Joe Biden’a mektup yazarak Türkiye’ye 20 milyar dolarlık F-16 satışının, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımı onaylanana kadar ertelenmesi çağrısında bulundu.
İsveç ve Finlandiya geçen yıl Rusyanın Ukraynayı işgalinden sonra NATO’ya katılmak için başvurdu, ancak Ankara katılımlarını desteklemeden önce bazı koşullar öne sürüyor.
29 Demokrat ve Cumhuriyetçi senatör Bidena yazdıkları mektupta, iki İskandinav ülkesinin Ankara’nın öne sürdüğü şartları yerine getirmek için tam ve iyi niyetli çaba içinde olduklarını yazdı.
Senatörler, NATO’ya katılım protokolleri Türkiye tarafından onaylandıktan sonra Kongre, F-16 savaş uçaklarının satışını değerlendirebilir. Ancak bunu yapmada başarısızlık, bekleyen bu satışın sorgulanmasına neden olur dediler.
Kongre bu mektupla ilk kez Türkiyeye F-16 satışını iki İskandinav ülkesinin NATO’ya katılımıyla doğrudan ve açıkça ilişkilendirmiş oldu.

Son güncelleme: 11:56 03.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı