• Turkhane Logo

ABD'den Zelenski'nin 'uçuşa yasak bölge' çağrısına ret

Beyaz Saray, "Ukrayna'da uçuşa yasak bölge Rusya ile savaşa yol açabilir, bunu planlamıyoruz," açıklamasında bulundu.

22:43 03 Mart 2022 Perşembe
ABD'den Zelenski'nin 'uçuşa yasak bölge' çağrısına ret
Beyaz Saray, "Ukrayna'da uçuşa yasak bölge Rusya ile savaşa yol açabilir, bunu planlamıyoruz," açıklamasında bulundu.


Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiynin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge çağrısına karşılık olarak, böyle bir bölge kurulmasının Rusya ile doğrudan savaşa yol açabileceğini ve bunu planlamadıklarını söyledi.

Psaki, Beyaz Sarayda düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiynin bugün düzenlediği basın toplantısında ülkesinin üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması çağrısının anımsatılması üzerine Psaki, böyle bir şeyi planlamadıklarını kaydetti.

AAnın haberine göre Psaki, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması, bunun uygulanmasını gerektirir. Temelde Amerikan askerlerinin Rus uçaklarını düşürmesi gerekir ve bu da ABD ile Rusya arasında doğrudan bir savaşa yol açabilir. Biz bundan kaçınmak istiyoruz. dedi.

Rusyanın Ukrayna savaşı nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK) çıkarılması çağrılarına ilişkin Psaki, Biz şu an bunu olası görmüyoruz. değerlendirmesini yaptı.

Psaki, Rusyanın BMGKnin 5 daimi üyesinden biri olduğuna işaret ederek Rusya, BM Sözleşmesi kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmiyor ve konumunu kötüye kullanıyor. Biz Rusyayı izole etmeye ve yaptıklarından sorumlu tutmaya çalışıyoruz. dedi.

RUS PETROLÜNE YASAK PLANLAMIYORLAR

ABDnin Rusyaya ekonomik yaptırımlar kapsamında Rus petrolüne ithalat yasağı getirmesi çağrılarına da yanıt veren Psaki, bunun ABDdeki gaz fiyatlarını artıracağını belirtti.

Psaki, Biz Rusyaya ekonomik baskı uygularken akaryakıt fiyatlarının da artmasını istemiyoruz. ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 22:43 03.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı