• Turkhane Logo

ABD'den yüzlerce Rus ve kuruluşa yaptırım

ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki

19:55 30 Eylül 2022 Cuma
ABD'den yüzlerce Rus ve kuruluşa yaptırım
ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki

Ukrayna topraklarının yüzde 15’ini oluşturan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin protokol Kremlin Sarayı’nda imzalandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ne Ukrayna ne de Batı, bizim birliğimizi, ortak geleceğimizi elimizden alamaz. Kendini Rusya’nın bir parçası olarak görenlerin iradesine ve yardım çığlığına biz karşılık verdik” dedi.
ABDDEN YÜZLERCE RUS VE KURULUŞA YAPTIRIMABD yönetimi, ilhak kararını kınayarak Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı aldı. ABD Başkanı Joe Biden, Rusyanın Ukraynanın doğusundaki bölgeleri ilhakına sert tepki gösterdi.
Biden, yaptığı yazılı açıklamada, ABD, Rusyanın bugün egemen Ukrayna topraklarını hileli bir şekilde ilhak etme girişimini kınıyor ifadesini kullandı.
Rusyanın uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesini ayaklar altında ezdiğini belirten Biden, Şüphesiz ki bu eylemlerin hiçbir meşruluğu yoktur ifadesini kullandı.
Biden, ABDnin her zaman Ukraynanın toprak bütünlüğüne saygı duyacağının ve Ukraynaya yardımları sürdüreceğinin altını çizerek, Bugünkü sahte ilhak iddialarına karşılık olarak, ABD ortak ve müttefikleriyle ortaklaşa yeni yaptırımlar açıklıyor. Bu yaptırımlar, Ukrayna topraklarının gayrimeşru yollarla statüsünün değiştirilmesine yönelik çabalara siyasi ya da ekonomik destek veren, Rusyanın içinde ya da dışındaki kişi ve kuruluşlara yöneliktir ifadelerini kullandı.
Ukraynaya ek 12 milyar dolar savunma yardımı öngören yasanın kongreden geçerek imzasına gelmesini sabırsızlıkla beklediğini belirten Biden, Uluslararası toplumun tüm üyelerini, Rusyanın gayrimeşru ilhak çabalarını reddetmeye ve sonuna kadar Ukrayna halkının yanında olmaya davet ediyorum çağrısında bulundu.
ABDnin açıkladığı yaptırımlar listesinde, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da dahil yüzlerce kişi ve kuruluş yer alıyor.

Son güncelleme: 19:55 30.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı