• Turkhane Logo

ABD'den Ortadoğu ülkelerine Hamas mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu ülkeleri turu kapsamında Katar'da Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

10:53 14 Ekim 2023 Cumartesi
ABD'den Ortadoğu ülkelerine Hamas mesajı
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu ülkeleri turu kapsamında Katar'da Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Hamasın ofisini kapatmayacaklarının sinyalini veren Katar başbakanı, İletişimi açık tuttuğunuz ve bu çatışmaya son vermeye odaklandığınız sürece bu yararlıdır ve bu günlerde ana odak noktamız bu dedi.

İsrail ziyaretinin ardından yedi Orta Doğu ülkesini kapsayan tura çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, görüştüğü liderlere Hamasla işlerin artık her zamanki gibi devam edemeyeceği mesajını ilettiğini söyledi.

Hamasın başlattığı beklenmedik saldırının ardından İsraile dayanışma ziyareti yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu ülkeleri turu kapsamında Katarda Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Katar Başbakanı Sani ile ortak basın toplantısında konuşan Bakan Blinken, İsrailde 1200 kişinin ölümüne neden olan Hamasın herkes tarafından kınanması gerektiğini söyledi.

Hamasın Katarda bulunan ofisinin kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili konuşmayan ABDli Bakan, Bu gezi boyunca yaptığım tüm görüşmelerde Hamasla işlerin artık her zamanki gibi devam edemeyeceğini açıkça ifade ettim dedi.

Hamasın ofisi kapatılmayacak sinyali
Hamasın siyasi ofisini kapatmayacaklarının sinyalini veren Başbakan Sani ise ofisi, bölgede barış ve sükuneti sağlamanın ve iletişim kurmanın bir yolu olarak olarak niteledi.
Katar başbakanı, İletişimi açık tuttuğunuz ve bu çatışmaya son vermeye odaklandığınız sürece bu yararlıdır ve bu günlerde ana odak noktamız bu dedi.

Hamas, 7 Ekimde beklenmedik bir saldırı başlatarak İsrail sınırından girerek 1200den fazla kişiyi öldürdü.

Karşı saldırı başlatan İsrail ise Gazzeyi bombalayarak 1800 Filistinliyi öldürdü.

Gazze sınırına askeri yığınak yapan İsrailin kara harekatı başlatması bekleniyor.

Son güncelleme: 10:53 14.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı