• Turkhane Logo

ABD’den İsrail’e İran saldırılarına karşı açık destek

ABD, İsrail'in İran'ın Suriye'deki büyükelçilik alanına düzenlediği saldırıya İran'ın misillemede bulunması halinde İsrael'e açık destek sözü verdi.

09:00 12 Nisan 2024 Cuma
ABD’den İsrail’e İran saldırılarına karşı açık destek
ABD, İsrail'in İran'ın Suriye'deki büyükelçilik alanına düzenlediği saldırıya İran'ın misillemede bulunması halinde İsrael'e açık destek sözü verdi.





Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İran tehditleri karşısında İsrail’e açık destek sözü verdi. ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan bağlılığının İran ve vekillerinden gelen bu tehditlere karşı demir gibi sağlam” olduğunu söyledi. Benzer sözlerle daha önce İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya desteğini ifade eden Biden, “Tekrar söylememe izin verin: (desteğimiz) demir gibi sağlam” ifadelerini kullandı.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller Çarşamba akşamı (yerel saatle) geç saatlerde yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in İsrail Savunma Bakanı Joav Galant ile yaptığı görüşmede ABD’nin “İran ve vekillerinden gelebilecek her türlü tehdit” karşısında müttefiki İsrail’in yanında olacağını yinelediğini söyledi.



Wall Street Journal’ın aynı gün ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD istihbarat raporları İran veya vekilleri tarafından yakın zamanda İsrail tesislerine yönelik bir saldırının olabileceğine işaret ediyor.



Biden: İran önemli bir saldırı tehdidinde bulundu



İsrail’in Suriye’deki İran Büyükelçiliği yerleşkesine yönelik saldırısının ardından İran Devlet Başkanı Ayetullah Ali Hamaney Çarşamba günü İsrail’e yönelik tehdidini yinelemişti. Hamaney, saldırıyı İran topraklarına yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini belirterek, “Kötü rejim (İsrail’i kasten) bir hata yapmıştır, bu durumda cezalandırılmalıdır ve cezalandırılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.



Nisan ayı başında İsrail tarafından Suriye’deki İran Büyükelçiliği yerleşkesine düzenlenen bir hava saldırısında iki tuğgeneral ve İran Devrim Muhafızları’nın beş mensubu öldürülmüştü.



Saldırı sonrasında İran yönetimi çok defa misilleme tehdidinde bulundu ancak bunun için herhangi bir tarih verilmedi.



Biden Çarşamba günü Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile düzenlediği basın toplantısında İran’ın “İsrail’i önemli bir saldırı ile tehdit ettiğini” belirterek, “İsrail’in güvenliğini korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Son güncelleme: 09:00 12.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı