• Turkhane Logo

ABD'den 'İran'la geniş çaplı bir savaş' açıklaması

Beyaz Saray yetkilisi Kirby, ABD'nin Ortadoğu'da gerilimin tırmanmasını istemediğini belirterek,

09:29 15 Nisan 2024 Pazartesi
ABD'den 'İran'la geniş çaplı bir savaş' açıklaması
Beyaz Saray yetkilisi Kirby, ABD'nin Ortadoğu'da gerilimin tırmanmasını istemediğini belirterek,

İranın İsraile insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırı gerçekleştirmesinin ardından bugün Beyaz Saraydan yapılan açıklamada ABDnin Ortadoğuda gerilimin tırmanmasını istemediği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby NBC televizyonuna yaptığı açıklamada Biz gerilimin tırmandığını görmek istemiyoruz. İranla daha geniş çaplı bir savaş arayışında değiliz şeklinde konuştu.

Kirby ABDnin İranın Amerikan askerlerine yönelik tehditlerine karşı tetikte olduğunu da sözlerine ekledi.     

Kirby, İran da dahil olmak üzere tüm taraflara ne yapacağımızı ve personelimize yönelik olası tehditleri ne kadar ciddiye alacağımızı çok açık bir şekilde ifade ettik şeklinde konuştu.

Suriyenin başkenti Şamdaki İran büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına İsrailin 1 Nisanda düzenlediği saldırıya misilleme olarak İran dün gece 300den fazla İHA ve füzelerle İsraile saldırı düzenlemişti. İsrail ordusu, İHA ve füzelerin yüzde 99unun İsrail toprakları dışında engellendiğini bildirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden tırmanan krizle ilgili olarak dün akşam üst düzey güvenlik yetkilileriyle yaptığı acil toplantının ardından Washingtonun İsraile olan sağlam desteğini yinelemişti.

Ancak CNN ve Wall Street Journal, Başkan Bidenın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahuya İsrailin İrana misilleme yapmasına karşı olduğu mesajını verdiğini aktardı.

İsrailin İrana yönelik tepkisi, Başbakan Benyamin Netanyahu liderliğinde toplanan Savaş Kabinesinde görüşülüyor.

Gantz: İran bedelini ödeyecek
İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz İsrailin zamanı geldiğinde İranın insansız hava aracı ve füzelerle İsraile saldırı düzenlemesinin bedelini ödeyeceğini söyledi.

Gantz bugün yaptığı açıklamada Bölgesel bir koalisyon kuracağız ve bizim için doğru zaman ve şekilde İran bedelini ödeyecek ifadelerini kullandı. Gantz, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Son güncelleme: 09:29 15.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı