• Turkhane Logo

ABD'deki seçimlere mezardan katılan ölü politikacı büyük farkla kazandı

Pensilvanya'da bir demokrat siyasetçi, hayatını kaybetmesine rağmen katıldığı ara seçimleri kazanmayı başardı.

16:41 12 Kasım 2022 Cumartesi
ABD'deki seçimlere mezardan katılan ölü politikacı büyük farkla kazandı
Pensilvanya'da bir demokrat siyasetçi, hayatını kaybetmesine rağmen katıldığı ara seçimleri kazanmayı başardı.

Demokrat Anthony Tony DeLuca, 9 Ekimde 85 yaşında lenf kanserinden hayatını kaybetmesine rağmen, bu hafta ABDnin Pensilvanya eyaletinde gerçekleşen ara seçimleri yüzde 85 oy alarak ezici bir çoğunlukla kazandı. DeLucanın rakibi Queonia Zarah Livingston ise oyların sadece yüzde 14ünü alabildi.

The Guardiana göre, DeLuca ara seçimlere çok yakın bir tarihte öldüğü için oy pusulası değiştirilemedi ve koltuğu için başka bir aday gösterilemedi.

KANSER FARKINDALIĞINI SAVUNUYORDUPensilvanya Meclisi Demokrat kampanya komitesi, 9 Kasım Çarşamba günü Twitter üzerinden açıklama yaparak konu hakkında, Temsilci Tony DeLucanın kaybından büyük üzüntü duyuyoruz ancak seçmenler, ölümünden sonra bile kendisni yeniden seçmerek ona olan güvenlerini ve Demokratik değerlere olan bağlılıklarını tekrar gösterdiği için gururluyuz. Yakında özel bir seçim yapılacaktır ifadelerini kullandı.
DeLuca, hayatının 39 yılını Pennsylvanianın 32. yasama bölgesini temsil ederek geçirdi ve son 20 yıl boyunca Meclis sigorta komitesinin Demokrat başkanı olarak görev yaptı. Tıp uzmanlarını sorumlu tutarak hastaların sigorta şirketleri karşısındaki hakları için mücadele etti.
Guardian ayrıca DeLucanın kanser farkındalığının açık sözlü bir savunucusu olduğunu, ilk lenf kanseri teşhisinin ve 66 yıllık eşinin meme kanseri teşhisinin ardından yerel kanser araştırmalarında artış sağladığını yazdı.
DeLuca, 2021-2022 yasama dönemi boyunca 100den fazla yasaya destek verdi ve ölümünden birkaç güne kadar hala yasa tasarılarına uzaktan oy veriyordu.

Son güncelleme: 16:41 12.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı