• Turkhane Logo

ABD'de mültecilere karşı ilginç öneri: 'Sınır güvenliğini timsahlara emanet edelim'

ABD'nin sınır güvenliği için güney sınırına

20:04 02 Şubat 2024 Cuma
ABD'de mültecilere karşı ilginç öneri: 'Sınır güvenliğini timsahlara emanet edelim'
ABD'nin sınır güvenliği için güney sınırına

ABDli politikacı Lauren Boebert, Donald Trumpın sınır politikasına ilişkin, güney sınırını güvence altına almak amacıyla sınırda timsah hendekleri konuşlandırmayı içeren bir yasayı sunması halinde memnuniyetle imza atacağını söyledi. 

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesinin güney sınırındaki son göçmen akınını tartışmak üzere yaptığı toplantıda, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, sınırda ABD göç politikalarını uygulamamakla suçladıkları İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkasın görevden alınmasını talep etti. 
Toplantıya katılmayan Mayorkas suçlamayı reddederken, Demokratlar Mayorkasın görevden azline itiraz etti.
The New York Times, 2019 tarihli bir makalesinde, Trumpın özel olarak sınırı güçlendirmek için yılan ve timsah kullanmaktan sık sık bahsettiğini belirtti.

ABDli vekil Robert Garcia, Timsah hendekleri, Meksikayı bombalamak, göçmenleri bacaklarından vurmak, çitleri elektriklendirmek ve üzerlerine çiviler koymak. Donald Trumpın çürük sınır planı budur dedi. 
Trump müttefiki Boebert, haber ağı One America Newse, Demokrat temsilci tarafından özetlenen yasanın ortak sponsorluğunu yapacağını söylerken, Bu mevzuatın ortak sponsoru olacağım, çok mutluyum dedi. 
Sınır güvenliği konusu, Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde hayati önem taşırken, geçen yıl gelen göçmen sayısındaki artış nedeniyle Biden yönetimi baskı altında. Aralık ayında yetkililer, ABD-Meksika sınırında 302 bin göçmenle karşılaşıldığını ve bunun rekor bir seviye olduğunu bildirdi.

Son güncelleme: 20:04 02.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı