• Turkhane Logo

ABD’de göstericiler mahkeme binasını ateşe verdi

ABD’nin Oakland kentindeki ırkçılık karşıtı protestolarda göstericiler mahkeme binasını ateşe verdi.

08:57 27 Temmuz 2020 Pazartesi
ABD’de göstericiler mahkeme binasını ateşe verdi
ABD’nin Oakland kentindeki ırkçılık karşıtı protestolarda göstericiler mahkeme binasını ateşe verdi.



ABD’de ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. California eyaletine bağlı Oakland kentinde yüzlerce kişi ülkede artan ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etmek için bir araya geldi. Eylemcilerin polise havai fişek ve taşla saldırmasının ardından göstericilere göz yaşartıcı bombayla karşılık verildi. Gösterilerde tansiyonun yükselmesiyle eylemciler mahkeme binasını ateşe verirken, polis merkezi de tahrip edildi. Çıkan olaylarda 48 gösterici ve 23 polis yaralanırken, çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.

Ülkedeki protestoların durmaması nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump, gösterilerin devam ettiği ve demokratlar tarafından yönetilen şehirlere federal güvenlik güçleri gönderileceğini duyurmuştu. Trump’ın federal güç kararı sonrası ülkede tansiyon iyice yükselirken, binlerce kişi yeniden sokaklara döküldü.


PROTESTOCU, POLİSİ YERE YIKTI

Sputnikin aktardığı habere göre Californiaya bağlı Los Angeles kentinde ise yüzlerce kişi ülkede artan ırkçılığı ve polis şiddeti protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Belediye binası önünde barışçıl şekilde başlayan eylemler kısa süre sonra şiddet olaylarına dönüştü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polisin kadın eylemciyi itmesi ile arkadan gelen diğer bir eylemcinin polise saldırdığı ve yere yıktığı görülüyor. Saldırının ardından polis ve göstericiler arasında arbede çıkarken, çok sayıda gösterici gözaltına aldı.
  ABDdeki gösterilerde kadın eylemciyi iten polisi başka bir eylemci yere yıktı https://t.co/aLinoP7CWS pic.twitter.com/7WN4J8GeGh — Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) July 26, 2020
 

Son güncelleme: 08:57 27.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı