• Turkhane Logo

ABD ve Rusya'dan 'yaptırım' düellosu: Obama da hedefte

Rusya, ABD'nin yaptırımlarına misilleme olarak 500 kişiyi yaptırım listesine ekledi. Moskova'nın Washington'a miisilleme yaptığı isimler arasında eski ABD Başkanı Barack Obama da bulunuyor.

10:12 20 Mayıs 2023 Cumartesi
ABD ve Rusya'dan 'yaptırım' düellosu: Obama da hedefte
Rusya, ABD'nin yaptırımlarına misilleme olarak 500 kişiyi yaptırım listesine ekledi. Moskova'nın Washington'a miisilleme yaptığı isimler arasında eski ABD Başkanı Barack Obama da bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletlerinin Rusyayı hedef alan son yaptırımında 300 kişi ve kurumu hedef almasının ardından Moskovadan yanıt geldi. Kremlin, Eski ABD Başkanı Barack Obamanın da dahil olduğu 500 kişi ve kurumun hedef alındığı bir yaptırım listesi açıkladı.  

Bakanlık, Rusyanın, ABDnin mart ayında casusluk şüphesiyle tutuklanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkoviche konsolosluk erişimi için yaptığı son talebi de reddettiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, söz konusu adımın, ABDnin geçen ay Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte BMye seyahat etmek isteyen medya mensuplarına vize vermeyi reddetmesinin tetiklendiğini kaydetti.

Bakanlığın açıklamasının devamında, Washington, Rusyaya yönelik tek bir düşmanca saldırının bile cezasız kalmayacağını uzun süre önce öğrenmiş olmalıydı. ifadesine yer verildi.

ABDden Rusyaya ağır yaptırım
Amerika Birleşik Devletleri de sabah saatlerinde Rusyadan 300 kişi, kurum ve varlığı yaptırım listesine aldığını duyurmuştu.
Hazine Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, bu adımın Rusyanın Ukrayna işgaline cevap niteliğinde olduğu bildirilmişti.

Yaptırımla, Rusyanın ihlal ve kaçakçılık, askeri-sınai tedarik zincirleri ve gelecekteki enerji gelirlerinin hedef alınmasının amaçladığının altı çizildi.

Açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri bugün, G7 ve diğer uluslararası ortaklarla koordinasyon halinde, Rusya Federasyonunun Ukraynaya karşı savaşma kapasitesini daha da azaltmak için benzeri görülmemiş küresel yaptırımları ve diğer kısıtlayıcı ekonomik önlemleri güçlendiriyor. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), Rusyayı savaşından sorumlu tutmak için G7 Liderler Zirvesinde verilen yeni taahhütleri uyguluyor. denildi.

Washingtonın Moskovaya yönelik en sert adımlarından biri olarak görülen bu yaptırım kapsamında 20 ülkedeki 22 kişi ve 104 kuruluşun yanı sıra 200e yakın gemi ve hava aracı bloke edilmiş mal olarak tanımlandı ve yaptırım listesine alındı.

Son güncelleme: 10:12 20.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı