• Turkhane Logo

ABD ve İngiltere savaş uçakları Yemen'i bir kez daha bombaladı

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de Husilere yönelik hava saldırıları sürüyor. Cuma günü ilk saldırıyı başlatan ABD ve İngiltere 3. kez Yemen'i bombaladı.

02:13 15 Ocak 2024 Pazartesi
ABD ve İngiltere savaş uçakları Yemen'i bir kez daha bombaladı
ABD ve İngiltere'nin Yemen'de Husilere yönelik hava saldırıları sürüyor. Cuma günü ilk saldırıyı başlatan ABD ve İngiltere 3. kez Yemen'i bombaladı.

ABD ve İngilterenin Cuma gününden beri Yemende Husilere yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 7ye yükseldi.
El Mayadinin haberine göre Yemen Silahlı Kuvvetleri mensubu 7 kişi saldırılar sonucu yaşamını yitirdi.
Başkent Sanada Husilere bağlı Yemen haber ajansı SABAnın haberine göre ABD, İngilterenin hava saldırıları bugün de devam etti. Bugünkü saldırılarda ülkenin batısındaki Hudeydenin hedef alındığı belirtiliyor.
Bu saldırı ABD ve İngilterenin Cuma sabahından beri Yemende düzenlediği üçüncü hava saldırısı oldu.
Yemende başkent Sana ve ülkenin büyük bölümünü kontrolünde tutan İran destekli Husilerin hükümeti İsrailin Gazzedeki saldırılarına karşı Filistin direnişine destek vermek için Kızıldenizde İsraile giden ticari gemileri hedef alıyordu.
Bugün Yemenin başkenti Sanaya yakın bölgede toplanan kabile mensupları, ABDnin Yemende Husilere son saldırılarını protesto etti. Ellerinde hafif ve ağır silahlar taşıyan göstericiler, ABD karşıtı sloganlar attı.
Küba ve Venezueladan tepkiKüba ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemene düzenlediği hava saldırılarını kınadı.
Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, sosyal medya hesabı Xteki açıklamasında, ABD ve NATO müttefiklerinin Yemende uluslararası hukuku ihlal eden askeri saldırılarını kınıyoruz. Bu tür eylemler, Gazzede soykırımı cesaretlendiriyor. Filistin topraklarındaki ateşkes çağrımızı yineliyoruz ifadesini kullandı.
Saldırılara bir tepki de Venezueladan geldi. Venezuela Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada da Venezuela olarak ABD, İngiltere ve müttefiklerinin Yemene yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınıyoruz. Uluslararası hukuku ihlal eden ve bölgede sadece daha fazla istikrarsızlığa yol açan yasa dışı bombalamaları kesin olarak reddediyoruz denildi.

Son güncelleme: 02:13 15.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı