• Turkhane Logo

ABD tetikte: Orta Doğu'ya savaş gemileri gönderdiler

İsrail ile İran arasında gerilimin tırmanması ABD'yi de harekete geçirdi. Washington Orta Doğu'ya takviye güç gönderdi.

17:13 13 Nisan 2024 Cumartesi
ABD tetikte: Orta Doğu'ya savaş gemileri gönderdiler
İsrail ile İran arasında gerilimin tırmanması ABD'yi de harekete geçirdi. Washington Orta Doğu'ya takviye güç gönderdi.

ABDnin, İsrail ile İran arasında gerilimin tırmanmasının ardından Orta Doğuya savaş gemilerinden oluşan takviye güç gönderdiği bildirildi.

Uluslararası basın organlarında, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırılan haberde, ABDnin bölgedeki kuvvetlerinin korunma gücünü artırmak ve bölgesel caydırıcılığı desteklemek amacıyla Orta Doğuya takviye güç gönderdiği belirtildi.

Öte yandan, ABDli iki yetkili Politico haber sitesine yaptıkları açıklamada, İranın Washingtondan tepki almayacak ve bölgesel çatışmayı tetiklemekten kaçınacak ciddi bir misillemeye göre strateji oluşturduğunu bildirdi.

İSRAİLE FÜZE VE İHA SALDIRILARI

Kimliklerinin gizli kalmasını isteyen yetkililer, İran, gelecek günlerde İsraile normalden daha büyük bir hava saldırısı yapmayı planlıyor, füze ve insansız hava aracı saldırılarının karışımından olacak şekilde ifadelerini kullandı.

Her iki yetkili de İranın İsraile ABDden askeri bir karşılık uyandırmayacak saldırı düzenleyebileceği konusunda tam emin olmadıklarını belirtseler de İranın bölgesel krizi tırmandırmaya niyeti olmadığını aktardı.

Bir yetkili ise, Washingtonun İranın bu hafta sonuna kadar yakın bir zamanda İsraile saldırı düzenlemesini beklediklerini kaydetti.

İsrail, İranın Şamdaki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisanda hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran intikam yemini ederken birçok ülke, vatandaşlarına İran ve İsraile seyahat etmeme tavsiyesinde bulundu.

Son güncelleme: 17:13 13.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı