• Turkhane Logo

ABD seçimleri için Rusya'dan çarpıcı itiraf: Müdahale ettik yine edeceğiz

Kremlin’e yakın Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğini öne sürdü ve etmeye devam edeceklerini söyledi.

18:44 07 Kasım 2022 Pazartesi
ABD seçimleri için Rusya'dan çarpıcı itiraf: Müdahale ettik yine edeceğiz
Kremlin’e yakın Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğini öne sürdü ve etmeye devam edeceklerini söyledi.

ABDde 8 Kasım Salı günü düzenlenecek Kongre ara seçimleri öncesinde Rusyadan çarpıcı bir çıkış geldi.

Rus özel askeri şirket Wagnerin kurucusu ve Kremlin’e yakın Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, Rusya tarafından ABD seçimlerine müdahale edildiğini söyledi.
Prigojin, gelecekte de bunu yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Prigojin, (ABD seçimlerine) müdahale ettik, ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz. Nasıl yapılacağını bildiğimiz gibi dikkatli, doğru, cerrahi bir şekilde ve kendi yöntemlerimizle... dedi.
Prigojin, üstü kapalı konuşarak, Nokta operasyonlarımız sırasında hem böbrekleri hem de karaciğeri aynı anda alacağız dedi. Prigojin, bu şifreli yorumu detaylandırmadı.
Böylece ABD tarafından resmi olarak seçimlere müdahale etmekle suçlanan Prigojin, ilk kez bu olayı teyit etti.
ABD, AB VE İNGİLTERE YAPTIRIM UYGULADIRusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin yemek şefi olarak da bilinen Prigojin, ABD siyasetini etkilemeye çalışan Rusya merkezli trol çiftliklerine sponsor olmakla resmen suçlanıyor.
Temmuz ayında ABD Dışişleri Bakanlığı, Prigojin hakkında ABD seçimlerine müdahale ile bağlantılı bilgi için 10 milyon dolara kadar ödül teklif etti.
ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği, Prigojine yaptırımlar uyguladı.
PRİGOJİN, WAGNERİ KURDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİYevgeniy Prigojin, 2014 yılında Ukraynada savaşmak için Rusyanın Blackwaterı olarak bilinen Wagner özel güvenlik şirketini kurduğunu ve şirket içindeki paralı askerlerin Latin Amerika ve Afrikadaki ülkelere konuşlandırıldığını itiraf etti.
Prigojin, şirketi Concordun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2014 yılında Ukraynanın Donetsk ve Luhansk (Donbas) bölgelerine nitelikli savaşçılar göndermek için Wagneri kurduğunu söyledi.
Prigojin, O andan itibaren, 1 Mayıs 2014te Wagner Tabur Taktik Grubu adını alan bir grup vatansever doğdu dedi.

Son güncelleme: 18:44 07.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı