• Turkhane Logo

ABD Savunma Bakanı yoğun bakımda, görevlerini yardımcısı devraldı

Prostat kanseri olan ABD Savunma Bakanı Austin, idrar kesesi rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Pentagon, Bakan Yardımcısı Hicks'in, Austin'in

16:24 12 Şubat 2024 Pazartesi
ABD Savunma Bakanı yoğun bakımda, görevlerini yardımcısı devraldı
Prostat kanseri olan ABD Savunma Bakanı Austin, idrar kesesi rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Pentagon, Bakan Yardımcısı Hicks'in, Austin'in

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Bakan Lloyd Austinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Açıklamada, Bakan Austinin, idrar kesesi ile ilgili yaşadığı rahasızlık nedeniyle, Walter Reed Askeri Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde, bir dizi test ve değerlendirme sonucu tedavi altına alındığı bildirildi.

DW Türkçenin haberine göre Lloyd Austinin bir süre hastanede müşahade altında tutulacağını ve bakımının burada yapılacağını duyuran Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicksin, Austinin görev ve sorumluluklarını üstlendiğini aktardı.
Ryder, şu an için Savunma Bakanının hastanede ne kadar kalacağının belli olmadığını da ifade ederek Yaşadığı idrar kesesi rahatsızlığının, (Austinin) tam sağlığına kavuşmasını engellemesi beklenmiyor. Kanser hastalığı ile ilgili tedavi süreci mükemmel bir şekilde devam ediyor dedi.

Austinin Beyaz Saraydan gizlediği kanser hastalığıABD Savunma Bakanı Austin, Ocak ayı başında prostat kanseri olduğunu duyurmuştu. Ancak Lloyd Austinin bu sebepten dolayı üç gün hastanede tedavi gördüğünden, ABD hükümetinin üst düzey temsilcilerini haberdar etmemiş olması yoğun eleştirilere neden olmuşu. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, o dönem Beyaz Sarayda hiç kimse bugüne dek Bakan Austinin prostat kanseri olduğunu bilmiyordu demiş ve hatta ABD Başkanı Joe Bidenın bile bu durumdan, Austinin kamuoyuna yönelik açıklamasından birkaç saat önce haberdar olduğunu duyurmuştu.
Ukrayna ve Gazze savaşlarının olduğu bir dönemde Bakanın böylesi önemli bir sağlık sorununu gizli tutmaya çalışması, Amerikan kamuoyunda yoğun eleştirilere neden olmuş, muhalefetteki Cumhuriyetçiler Lloyd Austinin derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini ifade etmişti.
Savunma Bakanı Austinin hastanede tedavi altına alındığı haberi bu kez, Bakanın hastaneye girişinden iki saat sonra kamuoyuna duyurulmuş oldu.

Son güncelleme: 16:24 12.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı