• Turkhane Logo

ABD savcılığından son açıklama: Zarrab halen tutuklu

New York Güney Bölgesi başsavcılığı, dolandırıcılıktan yargılanan işadamı Reza Zarrab’ın ‘federal hapishanede tutukluluk halinin sürdüğünü’ bildirdi.

12:01 16 Kasım 2017 Perşembe
ABD savcılığından son açıklama: Zarrab halen tutuklu
New York Güney Bölgesi başsavcılığı, dolandırıcılıktan yargılanan işadamı Reza Zarrab’ın ‘federal hapishanede tutukluluk halinin sürdüğünü’ bildirdi.

İran’a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak da dahil dört suçtan hakkında 75 yıla kadar hapis istenen Zarrab, ABD’de tutuklu yargılanıyor.

Baş döndüren Zarrab trafiğiSavcılığı son açıklamaya götüren süreç şöyle gelişti:
Sarraf için 8 Kasım’da ABD Federal Hapishaneler Bürosu’nun internet sitesinde ‘Tahliye edildi’ notu düşüldü. Ancak savcılık makamları, bu bilginin siteye yanlışlıkla girdiğini belirtti. Eylül ayında da Sarraf için aynı internet sitesinde ‘Tahliye edildi’ notu düşülmüş ve bu durum da ‘yanlışlık‘ olarak açıklanmıştı.

Sarraf’ın avukatı ise önceki gün “Beş gündür müvekkilimden haber alamıyorum” dedi.
Gelişmelerin seyri, ABD hukuk sistemindeki ‘suçlunun ceza indirimi karşılığı itiraflarda bulunarak tanık koruma programına  alınması’ uygulamasını akla getirdiği için dikkat çekti.

Yine Sarraf’ın avukatı Benjamin Brahman da müvekkilinin avukatlarıyla görüştürülüp görüştürülmediği sorusuna yanıt vermekten kaçınıp, “Yorum yok” demekle yetindi.
Dışişleri dün akşam Sarraf’ın akıbetini bir nota vererek ABD’ye resmen sordu. ABD dışişleri de gece gece geç saatlerde konunun muhatabının ABD Adalet Bakanlığı olduğu yanıtını verdi.
DHA muhabiri Nafiz Albayrak’ın ulaştığı New York Güney Bölgesi başsavcılığı yetkilileri Sarraf’ın halen federal hapishanede tutuklu bulunduğunu aktardı. DHA’nın sabaha karşı geçtiği haberde Sarraf’ın başka bir hapishaneye nakledilip nakledilmediğine dair bilgi yer almadı.
Bununla birlikte ABD adalet Bakanlığı ya da savcılık halen kamuya açık resmi açıklama yapmış değil.
Sarraf’ın bu akşam 27 Kasım’da esastan görülmeye başlayacak davaa öncesi son kez ara duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.




/


TÜRKİYE ZARRAB HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ NOTA VERDİ!









​ZARRAB DAVASINDA YENİ GELİŞME




Son güncelleme: 12:01 16.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı