• Turkhane Logo

ABD, Rusya ve AB'de 'acil durum' hareketliliği

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği (AB) ve Çin düzeyinde 'acil durum' hareketliliği yaşandığı iddia edildi.

21:50 02 Temmuz 2019 Salı
ABD, Rusya ve AB'de 'acil durum' hareketliliği
ABD, Rusya ve Avrupa Birliği (AB) ve Çin düzeyinde 'acil durum' hareketliliği yaşandığı iddia edildi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence henüz bilinmeyen bir nedenle New Hampshirea yapacağı ziyareti iptal ederek Washingtona geri döndü.

Pencein Beyaz Saraya dönüşü ilk olarak acil durum olarak tanımlansa da, daha sonra yetkililer durumun acil olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. Pencein sözcüsü Alyssa Farah tarafından yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısının Washingtonda kalmasını gerektiren bir şeyler oldu. Alarm vermek için bir neden yok. New Hampshirea yapacağı ziyareti yeniden planlamak için sabırsızlanıyor ifadelerini kullandı.

ACİL BİR DURUM YOK


Pencein Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Farah, Başkan Yardımcısının Washingtonda kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok. Kendisi en kısa sürede New Hampshirea ziyaretini yeniden planlayacak. ifadesini kullandı.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ise durumun Başkan Trump veya Pencein sağlık durumuyla ilgili olmadığını ve bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını belirtti.

New Hampshireda Pencei bekleyen kalabalığa yapılan duyuruda ise Başkan Yardımcısının uçağının bir acil durum çağrısı nedeniyle geri dönüş yaptığı belirtilmişti.

PUTİN DE TÜM PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Pencein Beyaz Saraya çağrılmasından kısa bir süre önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gün içerisindeki bütün programlarını iptal ederek Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamıştı. Rus basını görüşmenin 14 denizcinin öldüğü denizaltı yangını ile ilgili olduğunu belirtirken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskovdan açıklama geldi.

Sputnik Türkiyenin aktardığına göre Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin’in ‘Rusya Nehirleri’ adlı foruma katılımını iptal ettiğini ve en kısa zamanda Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşeceğini belirtti. Peskov, görüşmenin konusu ile ilgili detay vermedi.

Son güncelleme: 21:50 02.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı