• Turkhane Logo

ABD, Netanyahu'yu uyardı: Gazze'de acil ateşkes olmazsa desteği keseriz

ABD Başkanı Biden, İsrail'i Gazze'deki operasyonları sırasında masum sivillerin ve yardım görevlilerinin öldürülmesini önlemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

05:19 05 Nisan 2024 Cuma
ABD, Netanyahu'yu uyardı: Gazze'de acil ateşkes olmazsa desteği keseriz
ABD Başkanı Biden, İsrail'i Gazze'deki operasyonları sırasında masum sivillerin ve yardım görevlilerinin öldürülmesini önlemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahuya Gazzede acil ateşkesin şart olduğunu ve İsrailin gecikmeden anlaşmaya varması gerektiğini söyledi.

Biden, ABDnin Gazze savaşına vereceği desteğin sivillerin ve yardım görevlilerinin korunmasına yönelik yeni adımlara bağlı olduğunun altını çizdi.

İkili, İsrailin hava saldırılarında Gazzede World Central Kitchenin yedi gıda yardımı çalışanını öldürmesinden günler sonra telefonda görüştü.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, Biden, İsrailin sivillerin zarar görmesini, insani acıları ve yardım çalışanlarının güvenliğini ele almak için bir dizi spesifik, somut ve ölçülebilir adımı duyurması ve uygulaması gerektiğini açıkça belirtti ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABDnin Gazzeye ilişkin politikasının İsrailin bu adımları derhal atmasına ilişkin değerlendirmemizle belirleneceğini açıkça ifade etti. denildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby de İsrail tarafında değişim olmazsa, bizim tarafımızda olacak dedi.

Biden, İsraili Gazzedeki operasyonları sırasında masum sivillerin ve yardım görevlilerinin öldürülmesini ve yaralanmasını önlemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Afet bölgelerine acil gıda yardımı sağlamak amacıyla kurulan World Central Kitchen, aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu grup çalışanlarının ölümüne neden olan İsrail saldırılarıyla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Beyaz Sarayın açıklamada, ABDnin bu konuda kendi soruşturmasını yürütmeyi planlamadığı kaydedildi.

Blinken: İsraile desteği kesebiliriz
Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrailin savaşı yürütme biçiminde önemli değişiklikler yapmaması halinde Washington desteğinin kesileceğini söyledi.
Blinken, Brükselde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğer görmemiz gereken değişiklikleri görmezsek, politikamızda değişiklikler olacaktır dedi.

İsrail saldırının sorumluluğunu kabul etti ancak konvoyun hedef alınmadığını ve çalışanların ölümünün kasıtlı olmadığını savundu.

World Central Kitchen ise saldırı nedeniyle İsrail ordusunu sert bir dille eleştirdi ve kurumun Gazzedeki çalışmalarına ara verdi.

Son güncelleme: 05:19 05.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı