• Turkhane Logo

ABD: Mısır saldırıyı üç gün önce İsrail'e bildirmişti

ABD Temsilciler Meclisi'nden Michael McCaul, Mısır'ın İsrail'i Hamas saldırısı konusunda, saldırıdan üç gün önce uyardığını bildirdi.

20:15 11 Ekim 2023 Çarşamba
ABD: Mısır saldırıyı üç gün önce İsrail'e bildirmişti
ABD Temsilciler Meclisi'nden Michael McCaul, Mısır'ın İsrail'i Hamas saldırısı konusunda, saldırıdan üç gün önce uyardığını bildirdi.

DW Türkçede yer alan habere göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Michael McCaul, Hamasın İsraile yönelik saldırılarından üç gün önce, Mısırın İsraili böyle bir saldırı olabileceği konusunda ikaz ettiğini dile getirdi.

Mısırın (saldırıdan) üç gün önce İsraili uyardığını biliyoruz. Çok fazla ayrıntılara girmek istemiyorum ama bir uyarı yapıldı. Ancak hangi seviyede yapıldı? Sorulması gereken sorunun bu olduğunu düşünüyorum diyen Cumhuriyetçi McCaul, Hamasın söz konusu saldırıyı uzun süredir, belki de bir yıldır planladığını dile getirdi. Michael McCaul açıklamasını, Bunu nasıl gözden kaçırdık, tam emin değilim. İsrail nasıl gözden kaçırdı, emin değilim sözleri ile tamamladı.

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, geçen Cumartesi günü önce binlerce roketle İsraile saldırmış, sonra da yüzlerce militan sınırı geçerek İsrail topraklarına girmişti.

Hamasın bu saldırısına ilk olarak havadan Gazzeyi bombalayarak yanıt veren İsrail ordusu, sınır hattında da kara kuvvetleri ile Hamas militanlarına karşı çatışmaya girmişti. Her iki tarafta şu ana dek süregelen çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. İsrailin 75 yıllık tarihinde karşılaştığı en büyük saldırılardan biri olan Hamas operasyonunun ardından, Başbakan Benyamin Netanyahu Çarşamba günü olağan üstü hal ilan ederek, bir savaş kabinesi kurulacağını açıkladı.

Son güncelleme: 20:15 11.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı