• Turkhane Logo

ABD: İsrail bağımsız yargıya ihtiyaç duyuyor

Geçen mart ayında ABD Başkanı Biden ülkedeki yargı reformu projesini eleştirmiş, İsrail Başbakan Netanyahu ise Biden'a sert bir yanıt vererek

17:01 07 Haziran 2023 Çarşamba
ABD: İsrail bağımsız yargıya ihtiyaç duyuyor
Geçen mart ayında ABD Başkanı Biden ülkedeki yargı reformu projesini eleştirmiş, İsrail Başbakan Netanyahu ise Biden'a sert bir yanıt vererek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Bidenın İsraildeki tartışmalı yargı düzenlemesini eleştirmesinin ardından Başkan Yardımcısı Kamala Harris de İsrail demokrasisinin bağımsız bir yargıya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Amerika, ABD-İsrail ilişkilerinin temelini oluşturan değerleri savunmaya devam edecektir diyen Harris, Bu değerler arasında denge ve denetleme mekanizmaları üzerine inşa edilmiş olan demokrasilerimizi güçlendirmeye devam etmek ve bağımsız bir yargıya sahip olmak yer almaktadır dedi.

Geçen mart ayında ABD Başkanı Biden ülkedeki yargı reformu projesini eleştirmiş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Bidena sert bir yanıt vererek Karışmayın demişti.

Harris, yargı reformunu tahminimce okumamıştır
Biden yönetiminin İsrailin güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yineleyen Harrise ise ilk tepki İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohenden geldi. Cohen, Harrisin, hükümetinin istediği ve daha dengeli, güçlü ve bağımsız bir yargı sağlamayı amaçlayan değişikliklerin ayrıntıları hakkında tam olarak bilgilendirilmemiş olabileceğini söyledi.

(Harris) Tasarıyı okuyup okumadığını bilmiyorum, tahminimce okumamıştır yorumunda bulunan Dışişleri Bakanı, Reformla ilgili olarak kendisini rahatsız eden şeyin ne olduğunu sorarsanız, tek bir madde bile söyleyemeyebilir dedi.

Netanyahunun önerdiği Yüksek Mahkeme reform paketinin ardından haftalarca süren sokak gösterileri düzenlenmiş, Netanyahunun aşırı sağcı-milliyetçi koalisyonundaki  üyeler bu reformla aşırıya kaçmak ve elitizm yapmak ile suçlamıştı.

Son güncelleme: 17:01 07.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı