• Turkhane Logo

ABD: IŞİD hala gerçek bir tehdit...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, terör örgütü IŞİD'in

03:19 27 Mart 2024 Çarşamba
ABD: IŞİD hala gerçek bir tehdit...
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, terör örgütü IŞİD'in

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, başkent Washingtonda, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyini kabulünde, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Irakın bölgenin istikrarı açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Blinken, IŞİDin hala gerçek bir tehdit olduğunu hatırlamalıyız. dedi.

Yıllar boyunca bu tehditle başa çıkmak ve onu önemli ölçüde azaltmak için yaptığımız çok iyi çalışmalara rağmen sadece birkaç gün önce Moskova dışındaki korkunç saldırı, bize IŞİDin potansiyel gücünü korumaya devam ettiğini hatırlattı. diyen Blinken, Moskovadaki saldırıda hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını dile getirdi.

ÇOK TALİHSİZ BİR HATIRLATMA

Blinken, Bu, IŞİD ile mücadeleye devam etmemiz ve onun yeniden dirilmediğinden emin olmamız gerektiğine dair çok talihsiz bir hatırlatmadır. diye konuştu.

IŞİD saldırısını kınayan Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hüseyin de Irakın bu terör örgütüne karşı verdiği mücadeleye işaret etti.

Hüseyin, IŞİD hala Orta Doğu barışı için bir tehdit ama aynı zamanda başka yerlerdeki güvenlik ve barış için de bir tehdit. ifadesini kullandı.

İki ülke dışişleri bakanlarının buluşması, ABD Başkanı Joe Bidenın, 15 Nisanda Irak Başbakanı Muhammed Şii El Sudani ile Beyaz Saray’da yapacağı kapsamlı görüşme öncesinde gerçekleşti.

Son güncelleme: 03:19 27.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı