• Turkhane Logo

ABD halkına soruldu: Trump görevden alınsın mı?

ABD nüfusunun yarısından azı Başkan Donald Trump'ın görevinden alınmasını istiyor.

12:14 20 Aralık 2019 Cuma
ABD halkına soruldu: Trump görevden alınsın mı?
ABD nüfusunun yarısından azı Başkan Donald Trump'ın görevinden alınmasını istiyor.

Temsilciler Meclisinde azil suçlamalarının kabul edilmesinin ardından yapılan Reuters/Ipsos anketine göre Demokratların başlattığı ve şu ana dek tek parti desteğini alan bu girişimin ülkedeki kamuoyu görüşünü değiştirmekte etkisiz olduğunu gösterdi.

Euronewsten Faruk Canın haberine göre yeterince kamuoyu desteği alamamaktan endişe eden Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi ilk etapta Trumpa azil suçlaması yöneltmekte kararsız kalmıştı. Bunun üzerine Demokrat Parti halk arasındaki desteği arttırabilmek için Trumpa yöneltilen ithamlarla ilgili yetkililerin ifadelerini kamuya açık bir şekilde televizyonlardan canlı yayınlama yolunu seçti.
Oylamadan birkaç saat sonra yapılan ankete katılanlara azil suçlamaları ayrı ayrı sorulduğunda yüzde 53ü Trumpın yetkilerini kötüye kullandığını yüzde 51i ise Kongrenin işleyişini engellemeye çalıştığını kabul etti.
Fakat katılımcıların sadece yüzde 42si Kongrenin en yüksek ceza olan başkanı görevden alması gerektiğini düşünüyor. Bunların da çoğunluğunu da Demokrat Partiyi destekleyenler oluşturuyor. Katılımcıların yüzde 17si ise Trumpın resmi bir kınama almasının yeterli olacağını düşünüyor.
Öte yandan ankete katılanların yüzde 29u azil suçlamalarının tamamen düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Geri kalanı ise konuyla ilgili bir fikri olmadığını belirtti.

Son güncelleme: 12:14 20.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı