• Turkhane Logo

ABD, Doğu Akdeniz'e bir gemi daha gönderiyor

ABD haber kanalı CNN, ABD'nin Orta Doğu'ya gönderdiği ve Kızıldeniz'de bulunan amfibi gemisinin, Doğu Akdeniz'e doğru ilerlediğini duyurdu.

20:22 30 Ekim 2023 Pazartesi
ABD, Doğu Akdeniz'e bir gemi daha gönderiyor
ABD haber kanalı CNN, ABD'nin Orta Doğu'ya gönderdiği ve Kızıldeniz'de bulunan amfibi gemisinin, Doğu Akdeniz'e doğru ilerlediğini duyurdu.

ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS Bataan amfibi hücum gemisinin (LHD), şu anda Kızıldenizde olduğu ve yakında Doğu Akdenize geçmesinin beklendiği bildirildi.

CNNin isminin açıklanmasını istemeyen ABDli yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABDnin ağustos ayında Orta Doğuya gönderdiği 26ncı Deniz Piyadeleri Sefer Görev Birliğini taşıyan USS Bataan amfibi gemisi geçen haftanın sonlarında Süveyş Kanalına doğru ilerlemeye başladı.
TRT Haberin aktardığına göre yetkililerden biri, ağustos ayından bu yana Kızıldenizde konuşlu geminin yakın zamanda Doğu Akdenize varacağını kaydetti.
Bu adımla, geminin İsrail ve Lübnana daha yakın bir konuma geleceğini kaydeden yetkililer, geminin bir görevinin de sivillerin tahliyesine yardımcı olmak olduğunu aktardı.
ABD, 18 Ekimde Lübnandaki vatandaşları için ülkeden ayrılma çağrısı yapmıştı.
3 BİN ASKER BULUNUYORABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığından ağustos ayında yapılan yazılı açıklamada, 10 Temmuzda Virginia eyaletinden yola çıkan USS Bataan amfibi gemisi, USS Cartel Hall isimli çıkarma gemisi ve yaklaşık 3 bin askerden oluşan 26ncı Deniz Piyadeleri Sefer Görev Birliğinin 6 Ağustosta Kızıldenize vardığı belirtilmişti.
Açıklamada, yeni gelen asker ve gemilerle, bölgede bulunan ABD 5. Filosunun kabiliyetlerinin artacağı ifade edilmişti.
Söz konusu adım, İranın Basra Körfezinde ticari gemilere müdahalesinin ardından gelmişti.

Son güncelleme: 20:22 30.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı