• Turkhane Logo

"ABD BMGK'ye rapor vermedi"

ABD'nin Afganistan politikası hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova'nın, ABD'nin Afganistan'daki eylemleri hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne hiçbir zaman rapor vermediğini kaydettiği belirtildi.

23:08 18 Temmuz 2021 Pazar
ABD'nin Afganistan politikası hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova'nın, ABD'nin Afganistan'daki eylemleri hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne hiçbir zaman rapor vermediğini kaydettiği belirtildi.

sol.org.trde yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Afganistandaki varlığının yirmi yılı boyunca ABDnin bu ülkedeki eylemleri hakkında BM Güvenlik Konseyine hiçbir zaman rapor vermediğini söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Pazar günü yaptığı açıklamada, ABDnin son 20 yılda Afganistandaki eylemlerinin mantıklı olarak adlandırılamayacağını söyledi.
Rossiya-1 televizyon kanalına konuşan Zaharova, Bugün ABDnin Afganistandaki operasyonunun mantıklı bir şekilde tamamlandığı yönünde açıklamalar duyuyoruz. Bu doğru değil. Mantıklı bir tamamlama değil, başarısızlık. Duşanbe ve Taşkentteki konferansların bir kısmı. Bu bir başarısızlıktır. Çünkü ancak mantığı olan bir kampanya mantıklı bir şekilde tamamlanabilir. Ancak ABDnin orada ne yaptığının mantığını anlamak mümkün değil dedi.
Rusya Dışişleri Sözcüsü ABDnin Afganistandaki varlığının yirmi yılı boyunca o ülkedeki eylemleri hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine hiçbir zaman rapor vermediğini kaydetti:
Yirmi yıl uzun bir süre. Ve bu süre içinde ABD, hatırlatmalarına, çağrılarına, taahhütlerine rağmen, sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine değil, tüm uluslararası topluma hiçbir zaman rapor vermedi. ABD hiçbir zaman Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine orada yaptıklarının sonuçlarını anlatmak için gelmedi dedi.
Zaharova ABDnin girişimlerinden biri, o ülkeden tahliye edilen Afgan vatandaşlarını komşu ülkelerde barındırmak. Sizce kaç kişi kastediliyor? On binlerce kişi diye ekledi.
ABD Başkanı Joe Biden, 14 Nisanda, ABD tarihinin en uzun dış askeri harekatı olan Afganistandaki operasyonu bitirmeye ve ABD birliklerini 11 Eylüle kadar çekmeye karar verdiğini söyledi.
ABDnin Afganistan işgali 2001 yılı Ekim ayından bu yana devam ediyor. 2010-2013 döneminde ülkedeki yabancı asker sayısı 150 bin askeri aştı. ABD ve NATOnun ana operasyonel güçleri 2014 yılında Afganistandan çekildi ve farklı işgal bölgelerine dağıtıldı.

Son güncelleme: 23:08 18.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı