• Turkhane Logo

ABD Başkanı Biden: Putin, Ukrayna'da köşeye sıkıştı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'da

11:48 22 Mart 2022 Salı
ABD Başkanı Biden: Putin, Ukrayna'da köşeye sıkıştı
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'da

Biden Aynı zamanda Ukraynada biyolojik ve kimyasal silahlar olduğunu söylüyorla. Bu, her ikisini de kullanmayı düşündüklerine yönelik net bir işaret dedi.

BD ve müttefiklerinin yetkilileri Rusyanın bu tür silahları kendi kullanmasından önce sahte kimyasal silah iddialarını dile getirebileceğini birçok kez söylemişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreterini kimyasal ya da biyolojik silahlar kullanmaları halinde, sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulunmuştu.
Hindistana eleştiri

Biden ayrıca, dörtlü müttefikler ABD, Japonya, Avustralya ve Hindistan arasında sadece Hindistanın Rusyaya verdiği tepkinin biraz sallantılı olduğunu söyledi.

ABD, Japonya ve Avustralya Rusyaya karşı ambargolar koyarken, Hindistan bunu yapmadı ve BMde Moskovayı kınayan üç oylamaya katılmadı.

Hindistan büyüyen gerilimin derin bir kaygı yarattığını söylemiş ve sorunların sadece diplomatik diyalogla çözülebileceğini vurgulamıştı. Rusya Hindistanın en büyük silah tedarikçisi ve Delhi yönetimi Rusyadan indirimli ham petrol satın almayı da değerlendiriyor.

Son güncelleme: 11:48 22.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı