• Turkhane Logo

Abbas, hükümetin istifasını kabul etti

Hükümetin istifasını kabul eden Abbas, Iştiyye ve kabinedeki bakanlardan yeni hükümet kuruluncaya kadar

09:58 27 Şubat 2024 Salı
Abbas, hükümetin istifasını kabul etti
Hükümetin istifasını kabul eden Abbas, Iştiyye ve kabinedeki bakanlardan yeni hükümet kuruluncaya kadar

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Muhammed Iştiyyenin sunduğu istifayı kabul etti.

Abbas, Iştiyye ve kabinedeki bakanlardan yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici hükümet olarak çalışmalarını sürdürmelerini istedi.

Iştiyyenin yerine atanacak ismin ise Filistin Yatırım Fonunun (PIF) başkanı ve Dünya Bankasında görev almış Muhammed Mustafa olması bekleniyor. 2006dan beri yapılmayan seçimlerin tarihi konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Kabine toplantısında Abbasa istifasını sunan İştiyye ise kararın Filistin davası ve siyasi rejimin karşılaştığı benzeri görülmemiş şiddetli saldırıların ve Gazze halkına karşı uygulanan zorla aç bırakma, göçe zorlama gibi soykırım suçlarının gölgesinde alındığını ifade etti.

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye görevinden istifa etti
İstifa haberi Gazzedeki çatışmaları durdurmak ve savaştan sonra bölgeyi yönetecek siyasi bir yapı üzerinde çalışmaya başlamak için uluslararası çabaların yoğunlaştığı ve Abbasa yönetimi değiştirmesi için Amerikan baskısının arttığı bir dönemde geldi.

Iştiyyenin ayrılması, aynı zamanda Abbasın liderlik iddiasını sürdürme kararlılığının altını çizen sembolik bir değişim olarak da yorumlanıyor.

Filistin Yönetimi işgal altındaki Batı Şerianın bazı bölgelerinde sınırlı bir yönetime sahip ancak 2007de Gazzede Hamasa karşı iktidarı kaybetmiş durumda.

Kamuoyu yoklamaları Filistinliler arasında yönetimin popüler olmadığını işaret etse de uluslararası toplum tarafından genel olarak tanınan tek liderlik organı olmaya devam ediyor.

Son güncelleme: 09:58 27.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı