• Turkhane Logo

AB, Erdoğan'ın "Ansızın gelebiliriz" sözlerine tepkili

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a hitaben sarf ettiği

19:01 05 Eylül 2022 Pazartesi
AB, Erdoğan'ın
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a hitaben sarf ettiği

Tayyip Erdoğanın Yunanistan’a yönelik hafta sonunda yaptığı açıklamalar, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun günlük basın toplantısında gündeme geldi. Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna verdiği yanıtta Türkiyenin siyasi liderliğinin Yunanistana ve Yunan halkına karşı bu düşmanca açıklamalarından haberdarız. Bunlar ciddi endişe kaynağıdır dedi.

DW Türkçenin haberine göre Stano Türkiyeden gerilimi tırmandırıcı söylemlerden kaçınmasını ve iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmeye çalışmasını bekliyoruz, tersini değil ifadelerini kullandı.
Yunanistan ile ilişkiler söz konusu olduğunda, açıkta olan tüm konular, barışçıl bir tarzda, diyalog yoluyla, iyi niyetle, uluslararası hukuka riayet ederek ve iyi komşuluk ilişkileri prensibiyle uyumlu şekilde ele alınmalı diyen Stano Yunanistan, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir. AB üyesi devletlerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir şeklinde konuştu.
Erdoğan Cumartesi günü Samsun Çarşamba Havalimanında TEKNOFEST 2022nin açılışında bir konuşma yapmıştı. Yunanistana yüklenen Erdoğan Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz demişti. Erdoğan Yunanistana bizim tek cümlemiz var: İzmiri unutma ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 19:01 05.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı