• Turkhane Logo

75 Cente aldığı tablo Adolf Hitler'e ait çıkınca kurtulmak için bağışladı

Savaş ve Soykırım Araştırmaları Enstitüsüne bağış yapılan sulu boya tablonun Adolf Hitler'e ait olduğu ortaya çıktı. Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler tarafından yapılan orijinal bir resim olduğu kaydedildi.

12:16 27 Kasım 2017 Pazartesi
75 Cente aldığı tablo Adolf Hitler'e ait çıkınca kurtulmak için bağışladı
Savaş ve Soykırım Araştırmaları Enstitüsüne bağış yapılan sulu boya tablonun Adolf Hitler'e ait olduğu ortaya çıktı. Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler tarafından yapılan orijinal bir resim olduğu kaydedildi.

Başkent Viyanadaki bir kulenin yer aldığı sulu boya tablo, ondan kurtulmak isteyen bir Hollandalı kadın tarafından, Savaş ve Soykırım Araştırmaları Enstitüsüne bağışlandı. Bağışlanan bu tablonun Adolf Hitlere ait bir çalışma olduğu kesinleşti. 

UTANCINDAN GİZLEMİŞ

Adının gizli kalmasını isteyen kadına tablo, babasından kalmış. Babası, suluboya resmi eskici pazarından 75 cente almış. Eve geldiğinde, A. Hitler imzasını görünce utancından tabloyu çatıya kaldırmış. Hollandalı kadın, çatı katından çıkan tabloyu galeri ve müzayede evlerine götürdü. Ancak kimse suluboya resmi istemedi.

BENİ KURTARIN

Bunun üzerine tablonun sahibi kadın, Para istemiyorum. Beni bu ağır yükten kurtarın diyerek NIODa başvurdu. Hollandalı kadın tarafından plastik bir pazar çantası içinde getirilen suluboya tablo, enstitü tarafından kapsamlı biçimde inceledi. Resmin, piyasada dolaşan  Hitler imzalı birçok sahte eserden farklıydı.

HİTLERE AİT OLDUĞU KESİNLEŞTİ

İnceleme sonucunda, kullanılan boya ve karton gibi malzemelerin 20. yüzyılın başlarına ait olduğu belirlendi. Konu ve resim metodu da  Hitler ile birebir uyuşuyordu.

Tablonun arkasına yapıştırılan  Avusturya yargısı ile bir sanat galerisine ait iki orijinal pul da elde edilen bulgularla birleşince, suluboya tablonun  Hitlertarafından yapıldığı kesinlik kazandı.

Savaş ve Soykırım Araştırmaları Enstitüsünden Gert Jan Dikken,  Hitler imzalı orijinal resim eline geçince, tarihi bir heyecan yaşadığını söyledi çünkü bu  Hollandadaki bilinen yek  Hitler eseri. Koleksiyona alınan eser, enstitü tarafından eğitim ve araştırma için kullanılacak.

SANAT AKADEMİSİNE GİRMEK İÇİN UĞRAŞMIŞTI

Adolf  Hitler, 1907-1913 yılları arasında  Avusturyanın başkenti  Viyanada yaşamıştı.  Viyana Sanat Akademisine girebilmek için uğraşan  Hitler, akademiden gelen red cevabı üzerine hayatını kazanmak için suluboya resimler yapıp satmıştı.

Bu çalışmalardan bir çoğu artık özel koleksiyonlarda yer alıyor. Birçoğu da 2. Dünya Savaşından sonra Amerikan askerleri tarafından götürüldü.

Son yıllarda  Hitlerin eserleri düzenli olarak açık artırmaya çıkarılmaya başlandı. 2015 yılında  Almanyanın Nürnberg kentindeki bir açık artırmada  Hitlere ait 14 suluboya resim 400 bin euroya satılmıştı.

Son güncelleme: 12:16 27.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı