• Turkhane Logo

20 bin öğrenci fakülteleri işgal etti

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaklaşık 20 bin öğrenci,

20:16 08 Şubat 2024 Perşembe
20 bin öğrenci fakülteleri işgal etti
Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaklaşık 20 bin öğrenci,

Yunanistanın başkenti Atinada öğrenciler, özel üniversitelerin açılmasını öngören yasa tasarısına karşı gösterilerini sürdürüyor.

Hükümetin yeni yasa tasarısını protesto etmek isteyen yaklaşık 20 bin öğrenci, başkent Atinadaki Panepistimio Meydanında toplandı.
Özel üniversitelere hayır ve Özel üniversitelere giriş yok yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanına yürüdü.
Beşinci haftasına giren protestolarda üniversitelerin çok sayıda fakültesi, öğrenciler tarafından işgal edilmiş durumda bulunuyor.
YUNANİSTANDA ÖZEL ÜNİVERSİTE BULUNMUYORYunanistanda özel üniversite bulunmazken Kolej adı altında yükseköğretim seviyesinde hizmet veren eğitim kurumlarının diplomaları ise ülkede tanınmıyor.
Yasa tasarısına karşı devam eden protestolar nedeniyle bazı üniversitelerde, öğrenci işgalleri yüzünden eğitime devam edilemiyor. Rektörler Birliği kararıyla işgal konumunda olan üniversitelerde sınavların çevrim içi yapılması öngörülüyor.
Başbakan Kiryakos Miçotakis, 20 Aralık 2023te düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, ülkede özel üniversitelerin açılmasına olanak sağlayacak yeni yasal düzenleme hazırlandığını bildirmişti.
Miçotakis, Devlet üniversitelerini daha çok destekleyeceğiz, aynı zamanda kar amacı gütmeyen ve devlet üniversitesi olmayan yükseköğrenim kurumlarının nihayet Yunanistanda da faaliyet göstermesi için gerekli çerçeveyi oluşturacağız ifadesini kullanmıştı.
Yunan hükümeti, özel üniversite şubelerinin başvurularının Eylül 2025te alınmaya başlanacağını açıklamıştı.

Son güncelleme: 20:16 08.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı