• Turkhane Logo

120 bin Karabağ'lı Ermeni, Ermenistan'a göçecek

Azerbaycan bölgedeki Ermeni halkın haklarının garanti altında olduğunu ve bölgeyi

08:21 25 Eylül 2023 Pazartesi
120 bin Karabağ'lı Ermeni, Ermenistan'a göçecek
Azerbaycan bölgedeki Ermeni halkın haklarının garanti altında olduğunu ve bölgeyi

Dağlık Karabağda ayrılıkçı bölgenin liderleri 120 bin Ermeninin Azerbaycanın bir parçası olarak yaşamak istemediğini ve etnik temizlikten korktukları için Ermenistana gideceğini söyledi.

Liderler ayrıca, Azerbaycanın askeri operasyonu nedeniyle evsiz kalan ve bölgeyi terk etmek isteyen herkese Rus barış gücü askerlerinin Ermenistana kadar eşlik edeceğini bildirdi.

Karabağ Ermenilerinin hala etnik temizlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da halkın bölgeden ayrılma ihtimalinin yüksek olduğunu ve Ermenistanın onları kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

Karabağdaki Ermeniler, Azerbaycan ordusunun 24 saatlik yıldırım askeri operasyonunun ardından 20 Eylülde ateşkes ilan etmek zorunda kaldı.

Azerbaycan bölgedeki Ermeni halkın haklarının garanti altında olduğunu ve bölgeyi bütünleştireceğini duyursa da Ermeniler etnik baskıdan korktuklarını söylüyor.
Kitlesel bir göç, Rusya, ABD, Türkiye ve İranın nüfuz mücadelesi verdiği, petrol ve doğalgaz boru hatlarının kesiştiği, etnik gruplardan oluşan Güney Kafkasya bölgesindeki hassas güç dengesini değiştirebilir.

Son güncelleme: 08:21 25.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı