• Turkhane Logo

'Ülkemde kendinizi güvende hissedebilir, Özgürce yaşayabilirsiniz'

Suriye, Irak, İran ve Türkiye’den Hollanda’ya gelen mültecilerin katıldığı Kers yemeğinde duygusal anlar yaşandı.

13:04 26 Aralık 2018 Çarşamba
 'Ülkemde kendinizi güvende hissedebilir, Özgürce yaşayabilirsiniz'
Suriye, Irak, İran ve Türkiye’den Hollanda’ya gelen mültecilerin katıldığı Kers yemeğinde duygusal anlar yaşandı.




Mültecilerin hazırladığı yemekte konuşan Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, “Zor zamanlar geçirdiniz. Özgürlük için uzun bir yolculuk yaptınız. Bugün sizlerle olup, çektiğiniz  acıyı paylaşmaktan çok memnunum. Artık her şey geride kaldı. Hepiniz bu ülkede kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Burada istediğiniz şekilde özgürce kalabilir hayatınızı ikame edebilirsiniz.” dedi.


Programa katılan Akif Adıgüzel ise Türkiye’de yapılan cadı avının sosyal bir soykırıma dönüştüğünü ifade ederek, insanlık dışı işkenceler, hayatları karartılan anneler, parmaklıkları arasında hayata yeni gözlerini açan masum bebeklerin olduğunu anlattı. Adıgüzel, dinleyenleri gözyaşlarına boğan şu konuşmayı yaptı: “Şu anda Türkiye’deki hapishanelerde 743 bebek bulunuyor. Aileleri sahip çıkmadığı için açlığa ve susuzluğa terk edilenler, evladını ısıtamadığı için yaşadığı travmayı kaldıramayıp intihar edenler var. İnsanlık dışı işkencelerle şehit edilen onlarca tertemiz insanımız, Meriç’in soğuk sularının, Ege’nin dalgalarının yuttuğu kardeşlerimiz oldu. Başta Hollanda devletine, sunduğu imkanlardan dolayı teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Organizasyonu yapanlara emeği geçenlere ve şehrimiz adına burada bulunan devlet büyüklerine şükranlarımı sunuyorum. Muhteşem bir atmosferdi.” açıklamasında bulundu.

Kers Yemeği etkinliğinde kurulan masalarda karşılıklı diyaloglar, sohbetler ilerleyen saatlere kadar devam etti. 2019’un daha güzel geçmesi için iyi niyet temennilerinin ardından program sona erdi.

 

Son güncelleme: 13:04 26.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı