• Turkhane Logo

İş arayan ve dil öğrenmek isteyen Mülteciler için Almanya’da dev fuar

Berlin’de düzenlenecek olan Avrupa’nın en büyük Mülteci İstihdam ve Yabancı İşgücü Fuarı’na katılmanız için 10 neden!… Fuar tarihi ve katılım formunun linki..

14:14 22 Ocak 2019 Salı
 İş arayan ve dil öğrenmek isteyen Mülteciler için Almanya’da dev fuar
Berlin’de düzenlenecek olan Avrupa’nın en büyük Mülteci İstihdam ve Yabancı İşgücü Fuarı’na katılmanız için 10 neden!… Fuar tarihi ve katılım formunun linki..



ALMANYA’DA YAŞAYAN MÜLTECİLER FUARA NEDEN KATILMALI

1- İltica süreci ile ilgili ret alanlar; hakkını savunabileceğiniz ve Almanya’da kalıp oturum alabilmek için ne tür yollar izlemeliyim diye soruyorsanız? Bu dernekleri bulabileceğiniz Fuar Budur!…


Örneğin: Ausbildung yaparak Ret kararını nasıl pozitife dönüştürebilirim sorunuzun cevabını burada bulabilirsiniz.

2- Almancanızı ilerletmek ve kendi meslektaşlarınızla görüşüp tanışıklıklar edinebileceğiniz dernekler burada.

Örneğin: Hukukçuyum ve kendi meslektaşlarımla irtibata geçip Türkiye’deki insan hakları mağduriyetlerini sesli olarak duyurabileceğim dernek arıyorum diyorsanız, İSA Bundesverband derneği size uygun bir adrestir.

3- Türkiye, Yunanistan ve dünyanın öbür ucunda olup Almanya’ya iltica ederek değil ancak iş vizesi ile gelip çalışmak isteyen akraba, tanıdık veya arkadaşlarınız için hem resmi hem de kontratlı bir iş arıyorsanız, fuarda İngilizce eleman arayan firmalar ile yüzyüze görüşüp her meslek için istenen şartları burada sorabilirsiniz.

4- Berlin’de ikamet ediyorsunuz, henüz kabulünüz gelmedi veya ret aldınız, bununla birlikte Kıron’daki kursa kayıt olmuştunuz. Ancak kontenjan limiti nedeniyle kursa artık gidemiyorsanız Agentur für Arbeit Berlin yetkilileri ile burada görüşerek kendinizi tanıtın ve bağlı bulunduğunuz Agentur für Arbeit ofisinden size bir randevu ayarlanmasını isteyin. Randevunuzda ise iyi bir dil kursu isteyin.

5- Bir kadın olarak gerek kendim ve çocuklarım ile beraber katılabileceğim dil kursu, mesleki eğitim seminerleri, sosyal ve kültürel aktiviteler ve hatta Tandem bayan partner arıyorum, bazı hukuki/sosyal/psikolojik anlamda haklarım öğrenebileceğim, danışabileceğim bayan dernekleri arıyorum diyorsanız bu fuardaki bayan dernekleri ile tanısın.

6- B1’den sonra mesleğimle alakalı hangi fırsatlar var? Çalışmak istediğim meslek konusunda kararsızım, kararımı verdim ancak bu mesleki eğitimi almak için Agentur für Arbeit(ret alan) veya Job Center danışmanımı bu kursların finansmanı konusunda nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum diyorsanız; çok sayıda bireysel kariyer koçluğu veren kuruluştan daha sonrası için birebir randevu ayarlanmasını isteyin.

7- Almanca öğrenmede büyük zorluklar yaşıyorum. Ama entegrasyon eğitmenlerince sunulan ve sevdiğim alanda dahil olabileceğim veya danışmanlık alırken Almancamı da geliştirebileceğim bir proje bulabilir miyim diyorsanız, bu fuardaki dernekler yoluyla A2’den itibaren dahil olabileceğiniz projelerden birisini sorun.

8- Diplomalarımın mesleki olarak tanınması için hangi aşamaları takip etmeliyim? Mesleğimle ilgili olarak B2 veya C1’den sonra hangi Ausbildung veya Weiterbildung fırsatları var? diye soruyorsanız bu sorularınızın muhataplarını Sanayi ve ticaret Odası yetkilileri ile görüşerek (mühendisler odasından, avukatlar barosundan, …) bire-bir randevu ayarlanmasını isteyebilirsiniz.

9- AB proje yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir kurum arıyorum. Onlarla irtibata geçerek hem ilişki ağımı geliştirmek hem de bir projelerinde dahil olmak istiyorsanız EMSA Projesi ve İNBAŞ kurumu ile irtibata geçebilirsiniz.

Not: Bu fuara en az B1 seviyesinde İngilizce veya Almanca bilen bir tanıdığınızla birlikte katılmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kendi derdinizi anlatmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Ayrıca Özgeçmişinizi, tüm diplomalarınızın ve eğitim sertifikalarınızın aslı ve İngilizce veya Almanca tercümeleriyle birlikte beraberinizde getirmeniz önemli.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK MÜLTECİ İSTİHDAM VE YABANCI İŞGÜCÜ FUARINA KATILIM NEDEN ÖNEMLİDİR

FUARA KATILMAK İÇİN BU LİNKTEN KAYIT YAPTIRMAK GEREKMEKTEDİR: https://en.xingevents.com/WASKBWA.html (Fuar Kaydı ücretsizdir)

KATILIMCI KURULUŞLAR

1) Çalışmak istediğiniz (özel veya kamu) Sektörlerdeki *En Büyük Kuruluşlar*

2) Onlara personel temin eden *Aracı Kurumlar*

3) Bu büyük kuruluşlarda çalışmak için aranan mesleki eğitimleri sağlayan *Özel Eğitim Kurumları* na erişebilirsiniz.

NOT: Bu kuruluşlardan ikinci ve üçüncü türdekiler Jobcenter veya Agentur für Arbeit (bağlı olduğunuz kuruma göre) ile birlikte sizin büyük kuruluşlara girmenize aracılık etmekte ve bir nevi kefillik fonksiyonu icra etmektedirler.

MESLEKI EĞİTİM VE IŞ FIRSATLARI

Mesleğinize paralel olan Ausbildung ve Weiterbildung fırsatları hakkında birebir bilgi edinebilir farklı iş teklifleri alabilir veya şahsınıza özel termin alarak birebir danışmanlık hizmeti edinebilirsiniz.

FUAR BILGILERI

Fuar adı: Jobbörse für Geflüchtete und ausländische Arbeitssuchende

Tarih: Pazartesi, 28 Ocak 2019, 10.00 – 16.00 arası.

Adres: Estrel Congress Center, Sonnenallee 225, 12057 Berlin

Fuar hk. Detaylı Bilgi: www.jobboerse-estrel.de

Fuar Kayıt linki: https://en.xing-events.com/WASKBWA.html

Fuara; “10:20 bis 11:20 Uhr” saat dilimine kayıt yaptıranlar 10:20 – 16:00 saatleri arasında;

“11:50 bis 12:50 Uhr” saat dilimine kayıt yaptıranlar 11:50 – 16:00 saatleri arasında;

“13:00 bis 14:20 Uhr” saat dilimine kayıt yaptıranlar 13:00 – 16:00 saatleri arasında;

“14:20 bis 15:30 Uhr” saat dilimine kayıt yaptıranlar 14:20 – 16:00 saatleri arasında fuara katılabilirler.

Katılım için aranan şartlar: Fuar standlarında İngilizce ve Almanca dillerinde danışmanlık hizmeti verildiğinden en az B1 Almanca veya İngilizce seviyesindeki bir arkadaş refakatinde fuarın gezilmesi tavsiye edilmektedir.

Katılacak kuruluş sayısı ve detaylı bilgi: özel sektör ve kamudan 180 kuruluş fırsatları hakkında bilgi sunacaktır.


Kaynak: BOLD

 

Son güncelleme: 14:14 22.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı