• Turkhane Logo

Ali Baba’nın kurucusu: Kendimden daha zekileri işe alırım

Ali Baba’nın kurucusu Jack Ma, “Kendimden daha zekileri işe alırım, akıllı insanları ancak kültür ve değerler sistemiyle yönetebilirsiniz.” dedi.

21:22 24 Ocak 2019 Perşembe
 Ali Baba’nın kurucusu: Kendimden daha zekileri işe alırım
Ali Baba’nın kurucusu Jack Ma, “Kendimden daha zekileri işe alırım, akıllı insanları ancak kültür ve değerler sistemiyle yönetebilirsiniz.” dedi.



Davos toplantılarında konuşan, dünyanın en büyük e ticaret platformu Ali Baba’nın kurucusu Çinli girişimci Jack Ma, “Kendimden daha zekileri işe alırım, akıllı insanları ancak kültür ve değerler sistemiyle yönetebilirsiniz.” dedi.

ABD’de “Meksika Duvarı” tartışmasının bütçeyi vurması sonucu federal hükümetin kapanmasından ötürü Trump yönetiminin gidemediği Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na, (WEF) bu yıl iş insanları damga vuruyor.


1999 yılında kurduğu Alibaba’nın en büyük çevrimiçi ticaret platformuna dönüşmesiyle, e-ticaretin guruları arasına giren, Çinli girişimci Jack Ma, Davos’ta kendisini dinlemeye gelen genç girişimcilere nasihatlar verdi.

ÇİN’İN KAPİTALİST BİLGESİ

Jack Ma, Alibaba’yı kurmasından 20 yıl sonra, iş hayatında Çinli kapitalist bir bilge olarak anılıyor.

İşte Jack Ma’nın genç girişimcilere tavsiyeleri:

Alibaba’yı başlattığımda elbette korkuyordum ve şüphelerim vardı. Ama biz olmasak bile birinin kazanacağına inanıyordum.
Yarının uzmanları olmaz, sadece dünün uzmanları vardır.
İş aleminde rekabetten çekinmeyin, baskıyı dert etmeyin. Baskı konusunda endişeleniyorsanız, işinsanı olmayın.
Değer yaratırsanız fırsat var demektir. Bugün tüm dünya endişe içinde. Bu da demek oluyor ki büyük fırsatlar var.
İlk işiniz en önemlisidir. Büyük isimli bir şirket olmasına gerek yok, ama kendinize size insan evladı olmayı olmayı, işleri doğru düzgün yapmayı öğretecek iyi bir patron bulmalısınız ve orada kalmalısınız. Orada 3 yıl kalacağım diye kendi kendinize söz verin.
Çocuklara daha yaratıcı olmalarını ve makinelerin yapamadıkları şeyleri yapmadıkları şeyleri yapmayı nasıl öğretebiliriz? Makinelerin çipleri, insanların ise yürekleri vardır… Eğitim bu yönde ilerlemeli.

Son güncelleme: 21:22 24.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı