• Turkhane Logo

Erdoğan'ın çevreci açıklamalarına bir de burdan bakın!

Şehircilik Şurası'nda kentsel dönüşüm ve şehircilik hakkında konuşan Erdoğan, ABD örneğini vererek, Manhattan şehrindeki gökdelenlerin şehirde çok çirkin bir görüntü oluşturduğunu ve insanların yeşile hasret kaldığını ifade etti.

21:02 27 Ocak 2017 Cuma
Erdoğan'ın çevreci açıklamalarına bir de burdan bakın!
Şehircilik Şurası'nda kentsel dönüşüm ve şehircilik hakkında konuşan Erdoğan, ABD örneğini vererek, Manhattan şehrindeki gökdelenlerin şehirde çok çirkin bir görüntü oluşturduğunu ve insanların yeşile hasret kaldığını ifade etti.

Erdoğan ayrıca dikey değil, yatay yapılaşmadan yana olduğunu söyleyerek konuşmasını dinleyen belediye başkanlarına da bu konuda uyarıda bulundu.

Erdoğan, 1994 yılından beri İstanbulu, 2002 yılından bu yana Türkiyeyi AKP iktidarı yönetmiyormuş gibi yüksek ve çirkin binalardan dert yandı.Oysa İstanbulun silüetini bozan yüksek çirkin binalar, hiçbir altyapısı olmadığı halde yan yana dizilen gökdelenlerin büyük çoğunluğu hep AKP döneminde inşaa edildi ve edilmeye devam ediyor.

AKP DÖNEMİNDE ORMANLAR YOK OLDU

2014 yılında açıklanan Küresel Orman Takip ve Uyarı Sistemi verilerine göre Türkiye, son 12 yılda 164 bin 222 hektar ormanını kaybetti. Bu alan Kayseri büyüklüğünde bir alan. En çok orman kaybının olduğu iller Antalya ve İstanbul oldu.

Bu tarihler arasında Türkiye çapında 342 bin 571 hektar orman kaybı olduğu, yine aynı sürede 178 bin 349 hektarlık alanın ormanlaştırıldığı belirtildi. Sonuçta 164 bin 222 hektarlık orman kaybı yaşandı.

İstanbul AKP döneminde Avrupanın gökdelen şampiyonu oldu. AKP iktidarı Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı projeleriyle de İstanbulun kalan son yeşiline hançeri vurdu.MÜTEAHHİTLERE YOLSUZLUK SUÇLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurasındaki konuşmasında, Kot, denilen bir olay var. Bununla ne yazık ki müteahhitler, acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. Meyilli bir arazide beyefendi, inşaatı en yüksek noktadan alıyor. Kazanmak istiyorum, derken şehre ihanet ediyorsun. Eğer medeni olacaksak böyle olacağız. Aksi takdirde olamayız dedi.

İŞTE AKP DÖNEMİNDE AZALAN YEŞİL ALANIN HARİTASI

/

/

İŞTE YATAY YAPIDAN YANAYIM DİYEN ERDOĞANIN İKTİDARINDA YAPILAN GÖKDELENLER

/
/
/
/

YAPIMI DEVAM EDEN GÖKDELENLER

/

CENTRAL PARKI ÖRNEK GÖSTERDİ AMA GEZİ PARKINA TAHAMMÜL EDEMEDİ


Erdoğan AKP iktidarında 15 yıldır İstanbulda yapılan gökdelenleri unutarak, ABDnin Manhattan şehrini örnek gösterdi. Ancak Manhattandaki Central Park neredeyse eski İstanbul yani Sur içinin yarısı kadar bir alanı kaplıyor.

Erdoğanın söylediği bu sözlerden sonra sosyal medyada Central Park örnekleri verilmeye başlandı.

Ayrıca ekşi sözlükte de Erdoğanın sözleri listeye girdi.

İŞTE CENTRAL PARKIN İSTANBULDA KAPLADIĞI ALAN

İstanbulun şuanki hali
/

Central Parkın İstanbula aynı ölçekle yerleştirilmiş hali Karaköyden Şişliye kadar bir alanı kaplıyor. Ölçek: 2 km

/


ABD New York ili Manhattan bölgesindeki harita üzerinde kapladığı alan

/

Sunipeyk.comun yayınladığı grafikte 341 hektarlık bir alana sahip Central Park ve sadece 4 hektarlık alana sahip Gezi Parkı karşılaştırılıyor.



 

Son güncelleme: 21:02 27.01.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı