• Turkhane Logo

​'Süper Mavi Kanlı Ay' tutulmasına hazır mısınız?

Yarın Ay'la ilgili üç önemli olay aynı anda gerçekleşecek. Ay tutulması, Mavi Ay ve Kanlı Ay'ı izlemeye hazır olun!

01:37 31 Ocak 2018 Çarşamba
​'Süper Mavi Kanlı Ay' tutulmasına hazır mısınız?
Yarın Ay'la ilgili üç önemli olay aynı anda gerçekleşecek. Ay tutulması, Mavi Ay ve Kanlı Ay'ı izlemeye hazır olun!

31 Ocak Çarşamba gecesi gökyüzüne bakmayı unutmayın! Dünyada ender rastlanan gökyüzü hadisesi Süper Mavi Kanlı Ay tutulması 31 Ocak Çarşamba gecesi gerçekleşecek. Peki Süper Mavi Kanlı Ay tutulması nedir? İşte Süper Mavi Kanlı Ay tutulması hakkında bilmeniz gerekenler...

Süper Mavi Kanlı Ay tutulması ne anlama geliyor? 31 Ocak Çarşamba gecesi Süper Mavi Kanlı Ay tutulması gökyüzünden izlenebilecek. Peki Süper Mavi Kanlı Ay tutulması ne anlama geliyor? Neden Süper Mavi Kanlı Ay tutulması deniyor? Türkiye’den izlenebilecek mi? İşte ay tutulmasını özel kılan sebepler…

BBC Türkçe’nin haberine göre; 31 Ocak Çarşamba günü gerçekleşecek olan dolunayı üç şey ayrıca özel kılıyor. Çarşamba akşamı, Ay her zamankinden daha parlak olacak, hafif kırmızı gözükecek ve “mavi” olacak. Bir sonraki Süper Kanlı Mavi Ay 152 yıl sonra gerçekleşecek.

NEDEN SÜPER AY DİYORUZ?

Yarın Ay, Dünya’ya en çok yaklaştığı noktada olacak. Ay ile Dünya arasındaki mesafe yarın 360 bin 198 kilometreye kadar inecek.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, Süper Ay esnasında Ay’ın normalden daha büyük ve yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözükeceğini söylüyor.

NEDEN KANLI AY?

Süper Ay, yarın akşam Dünya’nın gölgesinde kalacak. Bu da Ay’ın hafif kızıl bir renge bürünmesini sağlayacak. Bu olaya “kanlı ay” deniyor.

Güneş ışınları Dünya’nın atmosferinden geçerek Ay’ın yüzeyine indiğinde bu kırmızı rengi veriyor.

NEDEN MAVİ AY?

Mavi Ay olayının adı gibi mavi renkle bir ilgisi yok.

Bir ay içerisinde meydana gelen ikinci dolunaya “mavi ay” deniyor.


Son güncelleme: 01:37 31.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı